Διεθνή

Ανοίγει ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αυτοκινητόδρομος της Κίνας

Ανοίγει ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αυτοκινητόδρομος της Κίνας
Παρέχει έναν εναλλακτικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μεταξύ Σαγκάης και Ναντζίνγκ

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατασκευής, η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα για την κυκλοφορία αυτοκινήτων της Κίνας είναι πλέον ανοιχτή.

Με μήκος 10,79 χιλιομέτρων, η σήραγγα Taihu εκτείνεται κάτω από τη λίμνη Taihu στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Σαγκάης.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η σήραγγα κατασκευάστηκε με κόστος 9,9 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια). Η κατασκευή ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Πάνω από 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκυροδέματος χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της σήραγγας διπλής κατεύθυνσης, η οποία έχει έξι λωρίδες κυκλοφορίας και πλάτος 17,45 μέτρα, όπως αναφέρει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η οροφή της σήραγγας είναι εξοπλισμένη με πολύχρωμα φώτα LED, σχεδιασμένα να αποτρέπουν την κούραση του οδηγού.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Changzhou-Wuxi μήκους 43,9 χιλιομέτρων, ο οποίος άνοιξε για το κοινό στις 30 Δεκεμβρίου 2021.

Παρέχει έναν εναλλακτικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μεταξύ Σαγκάης και Ναντζίνγκ, της πρωτεύουσας του Jiangsu.

Συνδέοντας τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας των Suzhou, Wuxi και Changzhou, κατασκευάστηκε για να μετριάσει την κυκλοφοριακή πίεση στις πόλεις δίπλα στη λίμνη Taihu, ενώ παράλληλα προωθεί την οικονομική ανάπτυξη των πόλεων στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Yangtze.

Πώς κατατάσσεται σήραγγα Taihu έναντι των παγκόσμιων ομολόγων της;

Η μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα αυτοκινητόδρομου στον κόσμο είναι η σήραγγα Ryfast διπλού δρόμου μήκους 14,3 χιλιομέτρων της Νορβηγίας, η οποία εκτείνεται μεταξύ της πόλης του Stavanger και του δήμου Strand.

Το τμήμα της υποβρύχιας σήραγγας του Tokyo Bay Aqua-Line, ενός αυτοκινητόδρομου που εκτείνεται κάτω από τον κόλπο του Τόκιο, είναι 9,6 χιλιόμετρα.

Σε ό,τι αφορά τις υποθαλάσσιες σήραγγες γενικά, όμως, η κορυφαία τιμή ανήκει στη σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει σιδηροδρομικά την Αγγλία και τη Γαλλία. Το βυθισμένο τμήμα του τρέχει για 37,9 χιλιόμετρα, το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε υποβρύχια σήραγγα στον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments