Οδηγός

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές
Επίδομα 534 ευρώ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Ιανουαρίου που αφορά το επίδομα 534 ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Ιανουαρίου που αφορά το επίδομα 534 ευρώ. Οι νέες αναστολές τέθηκαν σε ισχύ μετά τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

Επίδομα 534 ευρώ: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή για τον Ιανουάριο τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 30η Δεκεμβρίου 2021 με υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και υποχρεούνται να μην προβούν σε απολύσεις για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή. Επιπρόσθετα, μπορούν να κάνουν χρήση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν τελούν σε αναστολή.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχεί σε τριάντα ημέρες.

Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε ολόκληρο τον μήνα. Ειδικά, για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 10η Ιανουαρίου 2022, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων- εργοδοτών δύνανται να υποβληθούν από την ημέρα ενεργοποίησης του συστήματος υποβολής δηλώσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και έως την 10/1/2022. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας, και κατά συνέπεια ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζόμενους του.

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι ΚΑΔ συμμετέχουν

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας

Νέα επέκταση των αναστολών εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 3% με 4% με τις νέες αντικειμενικές ενώ η συνολική μείωση θα φθάσει στο 25%. Για τις αναστολές εργασίας ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και περαιτέρω το επίδομα των 534 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments