Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test

ΚΙΝΑΛ: Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test
Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ελλείψεις που καταγράφονται

«Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test» διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής και καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιπολαιότητα» και «διαχειριστικά κενά».

«Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου και προσθέτει:

«Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ».

Τι απαντά η Μίνα Γκάγκα

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατομμύρια. Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι με τα self test των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη».

Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν test έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες μέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή όμως», είπε η Μίνα Γκάγκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments