Διεθνή

Νορβηγία: Ζητούν πίσω τα εσώρουχα από τους φαντάρους για να τα δώσουν στους νεοσύλλεκτους

Νορβηγία: Ζητούν πίσω τα εσώρουχα από τους φαντάρους για να τα δώσουν στους νεοσύλλεκτους
Τα προβλήματα στον εφοδιασμό προκάλεσαν την πρωτότυπη αυτή απόφαση

Ο κορωνοϊός εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στα συστήματα Υγείας, φαίνεται ότι προκαλεί και στον στρατό..

Νορβηγοί φαντάροι κλήθηκαν μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας να επιστρέψουν εσώρουχα που τους παραχωρήθηκαν, προκειμένου αυτά να δοθούν στην επόμενη σειρά νεοσύλλεκτων.

Προβλήματα εφοδιασμού

Αιτία για αυτή την απόφαση στη Νορβηγία τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωναϊός στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τον Guardian, η Νορβηγία, συνορεύει με τη Ρωσία και κάθε χρόνο στρατολογεί περίπου 8.000 νεαρούς άνδρες και γυναίκες – ενώ μέχρι πρόσφατα, οι φαντάροι είχαν δικαίωμα να κρατήσουν τα εσώρουχα που τους παραχωρούσε ο στρατός μετά την απόλυσή τους.

Όμως η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού, καθώς ωθεί σε λουκέτο τα εργοστάσια και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Ο νορβηγικός στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει από τους φαντάρους που ολοκληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία να επιστρέφουν εσώρουχα, όπως κάλτσες και στηθόδεσμους.

Έλλειψη σε εσώρουχα

Αρχικά ήταν κάτι που συνέβαινε σε εθελοντική βάση, όμως πλέον έχει καταστεί υποχρεωτικό, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι NRK την Παρασκευή. «Τώρα που έχουμε επιλέξει να επαναχρησιμοποιούμε αυτό το τμήμα του ιματισμού, μας έχει βοηθήσει… Δεν έχουμε αρκετό απόθεμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εφοδιασμού άμυνας, Χανς Μάιζινγκσετ στο NRK.

«Τα υφάσματα πλένονται, καθαρίζονται και ελέγχονται. Μοιράζουμε εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση», σημείωσε. Εκπρόσωπος των νεοσύλλεκτων, πάντως, επέκρινε τις πρόσφατες ελλείψεις, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του στρατού.

«Σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού και ιματισμού θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεάσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και, στη χειρότερη περίπτωση, την ασφάλεια των στρατιωτών», δήλωσε ο Έιρικ Σγιόχελε Έικσουντ μιλώντας στο Forsvarets Forum.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments