Αθλητισμός

Νικ Κύργιος: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Νικ Κύργιος: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό
Νικ Κύργιος: Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο επαγγελματίας τενίστας γνωστοποίησε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνικής καταγωγής, Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας, αποκάλυψε ότι νοσεί από την πανδημία, αλλά και ότι η μόλυνσή του στον αναγκάζει να αποσυρθεί από το τουρνουά στο Σίδνεϋ και ελπίζει να προλάβει το Australian Open την επόμενη εβδομάδα.

Η ανάρτηση του Κύργιου

«Ο λόγος που αποσύρθηκα από το Σίδνεϊ είναι επειδή βρέθηκα θετικός σε τεστ covid-19. Αισθάνομαι υγιής για την ώρα, χωρίς συμπτώματα. Εύχομαι όλοι να είστε καλά και να παραμείνετε όσο ασφαλείς μπορείτε. Αν όλα πάνε καλά θα σας δω όλους στο Australian Open», έγραψε μεταξύ άλλων.

Λίγα λόγια για τον Κύργιο

Ο Νίκος Κύργιος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1995[1] και είναι ελληνικής καταγωγής Αυστραλός επαγγελματίας παίκτης του τένις, Νο. 39 στην παγκόσμια κατάταξη. Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν 2013 στην κατηγορία των εφήβων και το Γουίμπλεντον 2013 στο διπλό στην κατηγορία των εφήβων. Η μεγαλύτερη νίκη του ήρθε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον 2014, στον οποίο νίκησε τον νούμερο 1 Ραφαέλ Ναδάλ 7-6 (7-5), 5-7, 7-6 (7-5), 6-3 με την βολή του αγώνα: ένα backhand ανάμεσα από τα πόδια του, και προκρίθηκε στον προημιτελικό.

Ο Κύργιος ξεκίνησε τη σεζόν του 2015 στο τουρνουά Sydney International, αλλά ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Jerzy Janowicz σε 3 κλειστά σετ. Έπειτα αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Όπεν, στο οποίο εισήχθει λόγω της βαθμολογικής του κατάταξης για πρώτη φορά. Νίκησε τον Federico Delbonis στα 5 σετ στην πρεμιέρα του και τον Ivo Karlović στον 2ο γύρο. Στον τρίτο γύρο ο Κύργιος νίκησε τον Malek Jaziri στα 3 σετ για να προκριθεί στον 4ο γύρο στον οποίο αντιμετώπισε και νίκησε στα 5 σετ τον Andrea Seppi.

Επέστρεψε στο τουρνουά της Βαρκελώνης όπου ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον 19χρονο Elias Ymer. Στο 2015 Estoril Open, ο Νίκος έφτασε σε τελικό τουρνουά ATP για πρώτη φορά στην καριέρα του, νικώντας στην πορεία τον Albert Ramos, τον Filip Krajinovic, τον Robin Haase και τον Pablo Carreno-Busta. Στον τελικό έχασε από τον Richard Gasquet με σκόρ 6-3, 6-2. Αυτό ήταν και το τελευταίο του τουρνουά ώς teenager.

Την επόμενη βδομάδα ο Κύργιος έλαβε μέρος στο Madrid Open όπου νίκησε το No.2 της παγκόσμιας κατάταξης και 17 φορές πρωταθλητή Grand Slam Roger Federer, στον δεύτερο γύρο και αφού έσωσε 2 match point του αντιπάλου. Στον τρίτο γύρο ηττήθηκε από τον John Isner στα 3 σετ. Με την πορεία του στο τουρνουά ο Κύργιος θα έχει νέο career high στο Νο.30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αργότερα τον Μάιο στο Ρολάντ Γκαρός, ο Κύργιος ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ένας απο τους κορυφαίους 32 του ταμπλό. Νίκησε στα 3 σετ τον Denis Istomin στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο προκρίθηκε με walkover, αφού ο αντίπαλος του, Kyle Edmund, αποχώρησε με τραυματισμό. Στον τρίτο γύρο ηττήθηκε στα 3 σετ απο τον Andy Murray και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Αύτη η πορεία θα τον φέρει για πρώτη φορά στο No.25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments