Οικονομία

Ενοίκια covid: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις – Πότε οι πληρωμές

Ενοίκια covid: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις – Πότε οι πληρωμές
Ενοίκια covid: Ανοιχτή μέχρι σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ώστε να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια που έλαβαν την περίοδο των lockdown.

Ανοιχτή μέχρι σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ώστε να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια που έλαβαν την περίοδο των lockdown.

Ενοίκια covid: Ποια διαδικασία πρέπει να κάνουν οι υπεκμισθωτές

Από αύριο 11 έως και τις 21 Ιανουαρίου, οι υπεκμισθωτές ακινήτων να υποβάλουν τροποποιητική «Δήλωση COVID» για τους παραπάνω μήνες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί ο τρίτος (και τελικός) υπομισθωτής του ακινήτου είναι ο δικαιούχος της μείωσης ή της απαλλαγής ενοικίου, εφόσον εντάσσεται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Ο δεύτερος στη σειρά, ο υπεκμισθωτής, μπορεί να εισπράξει την αποζημίωση εάν ήταν και αυτός πληττόμενος επαγγελματίας. Ο πρώτος στην κατάταξη δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δικαιούται όλο το μίσθωμα ή την αποζημίωση εάν δεν την εισπράττει ο υπεκμισθωτής του.

Ενοίκια covid: Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες για που υπεκμισθώνουν τα ακίνητα τους και έλαβαν κουρεμένα ενοίκια κατά την περίοδο των lockdown. Παράλληλα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί είναι ενός νέος γύρος συμψηφισμών αποζημιώσεων (2020) με φόρους. 

Ενοίκια covid: Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες μέσω της ΠΟΜΙΔΑ

Μέσω της ΠΟΜΙΔΑ οι ιδιοκτήτες ζητούν τα παρακάτω:

  • Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή διορθώσεων και δηλώσεων COVID της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.
  • Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή δηλώσεων COVID για τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο 2021 διότι για αυτό το χρονικό διάστημα δόθηκε η ευκαιρία μόνο για αρχικές δηλώσεις.
  • Να εκδοθούν αποφάσεις για τους ΚΑΔ μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, ή έστω ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει πλέον για κανένα δικαίωμα μείωσης ενοικίου, δεδομένου ότι διάφοροι ενοικιαστές να αρνούνται ακόμη και τώρα να καταβάλουν τα μισθώματα ή μέρος τους, με τον αναπόδεικτο ισχυρισμό ότι συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα μείωσης ενοικίου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments