Πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: O Σασόλι άφησε βαθύ ίχνος ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής και οραματιστής

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: O Σασόλι άφησε βαθύ ίχνος ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής και οραματιστής
Δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τον ξαφνικό θάνατο του Ναβίντ Σασόλι

«Σήμερα είναι μια ημέρα λύπης για όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια ημέρα προσωπικής οδύνης», δήλωσε στο pagenews.gr ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου, μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Ιταλίας.

«Με τον εκλιπόντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, εργαστήκαμε επί πέντε συνεχόμενα χρόνια, από το 2014 έως το 2019 ως αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα τελευταία 2μιση χρόνια, υπήρξε ο ενωτικός, ανθρώπινος, προοδευτικός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον οποίο ως Αντιπρόεδρος είχα άριστη συνεργασία.

Με τον Νταβίντ αυτά τα οκτώ σχεδόν χρόνια, αναπτύξαμε μια βαθιά ανθρώπινη φιλία για αυτό και ο ξαφνικός θάνατός του με γεμίζει άφατη οδύνη», πρόσθεσε συγκινημένος ο κ. Παπαδημούλης.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Νταβίντ Σασόλι άφησε ένα βαθύ ίχνος ως πεπεισμένος ευρωπαϊστής και οραματιστής, προοδευτικός σοσιαλιστής, παθιασμένος Ιταλός και Ευρωπαίος, βαθιά ενωτικός και ανθρώπινος. Για αυτό και κατέκτησε τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των ευρωβουλευτών ανεξάρτητα από ομάδα και πτέρυγα. Ο Νταβίντ Σασόλι είναι ο πρώτος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έφυγε από τη ζωή στα 65 του, εν ώρα καθήκοντος.

Σε μια εβδομάδα, είναι προγραμματισμένη η εκλογή του νέου προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτές οι ημέρες του σοκ και του πένθους, ελπίζω ότι θα αντανακλαστούν και στην απότιση με τον δέοντα σεβασμό του φόρου τιμής στον Νταβίντ Σασόλι την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, όταν θα εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο και το νέο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χρέος όλων μας, είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του έμπρακτα ακολουθώντας με σεβασμό και ευθύνη τον δρόμο που υπηρέτησε με συνέπεια και εντιμότητα και ως δημοσιογράφος στην Ιταλία και ως ευρωβουλευτής, ως Αντιπρόδρος και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments