Focus

Έρχεται “έκρηξη” νέων γεννήσεων σύμφωνα με μελέτη

Έρχεται “έκρηξη” νέων γεννήσεων σύμφωνα με μελέτη
Μια νέα έρευνα της Bank of America δείχνει απότομη αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που σχεδιάζουν να κάνουν μωρό τον επόμενο χρόνο.

«Έκρηξη» των νέων γεννήσεων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, διαπιστώνει μελέτη της Bank of America, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν διατεθειμένοι να τεκνοποιήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις για το 2022, όλα συγκλίνουν ότι πρόκειται χρονιά του baby boom.

Μετά από χρόνια προειδοποιήσεων σχετικά με τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων στις ΗΠΑ και έντονες συζητήσεις σχετικά με το αν η υπογεννητικότητα ωφελεί την οικονομία ή όχι, υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι η τάση μπορεί να αλλάξει: Μια νέα έρευνα της Bank of America δείχνει απότομη αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που σχεδιάζουν να κάνουν μωρό τον επόμενο χρόνο.

Η έρευνα

Η BofA Global Research διενήργησε έρευνα σε περίπου 1.000 άτομα μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου σχετικά με τις προσδοκίες των δαπανών τους για το 2022.  Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 13,2% των ερωτηθέντων προσπαθούν ή περιμένουν να αποκτήσουν μωρό τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά τον τελευταίο χρόνο.

Τα ευρήματα προσθέτουν στοιχεία στη θεωρία ότι ένα baby boom είναι προ των πυλών. Τα στοιχεία της BofA από τον περασμένο Νοέμβριο έδειξαν ότι οι πωλήσεις των τεστ εγκυμοσύνης αυξάνονται, σημειώνοντας άλμα 13% μεταξύ Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με μόλις 2% από το 2016 έως το 2019. Επιπλέον οι γεννήσεις ήδη αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Ιούνιο του 2021, σημειώνοντας θετική αύξηση για την πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η BofA προβλέπει ότι όλες οι δαπάνες που συνοδεύουν την απόκτηση ενός μωρού θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλά νέα για τους πωλητές βερφικών ειδών.

Η αγορά βρεφικών προϊόντων στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Global Industry Analysts και οι millennials κατέχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στην αμερικανική οικονομία – η γενιά των millennials, η οποία περιλαμβάνει άτομα ηλικίας 25 έως 40 ετών, είναι η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Ένα baby boom θα ωφελούσε περισσότερο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα καταστήματα και τις αποθήκες, καθώς προσφέρουν προϊόντα όπως πάνες, παιδικές τροφές, βερφικό γάλα και καρότσια. Η Target, η Walmart, η Kroger και η Dollar General είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από ένα baby boom, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Insider.

Επιπλέον, αυτά τα καταστήματα είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στα προάστια, τα οποία προσελκύουν όλο και περισσότερο τους νέους.

Υπεραισιόδοξες προβλέψεις

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να καταγράφεται τόσο μεγάλος ενθουσιασμός με την προοπτική αύξησης του ποσοστού γεννήσεων. Η δημογράφος Jennifer D. Sciubba δήλωσε στο Insider, ότι συνήθως τον Δεκέμβριο οι αυξήσεις στις πωλήσεις των τεστ εγκυμοσύνης και ο αριθμός των ζευγαριών που περιμένουν παιδί είναι στην πραγματικότητα απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να προχωρήσουν μπροστά μετά την αναβολή των επιθυμιών τουτς, για μεγάλο χρονικό διάστημα,  λόγω της πανδημίας.

«Υποθέτω ότι αυτό ακριβώς σημαίνουν αυτά τα δύο σημεία:  Μερικοί άνθρωποι καθυστέρησαν τις επιθυμίες τους και τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα», είπε στο Insider.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments