Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Χωρίς την επιδότηση ο καταναλωτής θα πλήρωνε 60-65 ευρώ

Κώστας Σκρέκας: Χωρίς την επιδότηση ο καταναλωτής θα πλήρωνε 60-65 ευρώ
Κώστας Σκρέκας: Για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και τα μέτρα στήριξης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και τα μέτρα στήριξης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. «Ένα μέσο νοικοκυριό, όπως το δικό μου το νοικοκυριό, καταναλώνει 350 κιλοβατώρες τον μήνα. 7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες τον μήνα και πάνω εκεί έχουμε κάνει τον υπολογισμό μας, εκεί στηρίζουμε με 42 ευρώ τον μήνα. Θα είχε μια αύξηση της τάξης των 60-65 ευρώ τον μήνα, αφαιρούμε εμείς τα 42 και έτσι έχει μια αύξηση 15 ευρώ τον μήνα. Στο σύνολο του λογαριασμού δεν θέλουμε ο καταναλωτής να έχει μια ανατίμηση που να ξεπερνά ένα 15%-20% σε μηνιαία βάση», σημείωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο κ. Σκρέκας.

Κώστας Σκρέκας: Η Ελλάδα δίνει τα περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των νοικοκυριών

“Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δίνει τα περισσότερα χρήματα για να στηρίξει τα νοικοκυριά και από 1η Ιανουαρίου και τις επιχειρήσεις, από τις χώρες όλης της Ευρώπης, αναλογικά με τα οικονομικά της μεγέθη και τον πληθυσμό της, επεσήμανε. Όπως σημείωσε, ήδη μέχρι 31/12 έχουν διατεθεί 1,3 δισ. ευρώ είτε ως επιδοτήσεις στο ρεύμα είτε μέσα από την αύξηση και τον διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης είτε μέσα από τις εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και επιπλέον άλλα 400 εκατ. ευρώ μόνο για έναν μήνα για τον Ιανουάριο θα διατεθούν για την απορρόφηση τουλάχιστον ενός μεγάλος τμήματος της εισαγόμενης αύξησης των τιμών ενέργειας η οποία φαίνεται ότι δεν θα αποκλιμακωθεί τόσο γρήγορα. Πάντως, αν κάποιος καταναλώνει περισσότερο, 600 ή 1000 κιλοβατώρες η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη, διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας.

Κώστας Σκρέκας: Προσπαθούμε να στηρίξουμε το σπίτι

«Εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε το σπίτι, την οικογένεια, στην καρδιά του χειμώνα όπως επίσης να στηρίξουμε και την επιχείρηση από 1η Ιανουαρίου και μετά έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλες αυξήσεις στην κατανάλωση. Οι χρηματικές πηγές που έχουμε είναι περιορισμένες, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε όλη την αύξηση του κόστους συνολικά στην ενέργεια στην Ελλάδα μέσα από επιδοτήσεις, θα έπρεπε να βρεθούν δις ευρώ τα οποία δεν υπάρχουν» σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments