Διεθνή

Ιταλία – Μάσκες: “Πλήττουν τη φήμη μας” λένε αστυνομικοί που το υπουργείο τους χάρισε σε ροζ χρώμα

Ιταλία – Μάσκες: “Πλήττουν τη φήμη μας” λένε αστυνομικοί που το υπουργείο τους χάρισε σε ροζ χρώμα
Ιταλία - Μάσκες: Μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα πρεπε να μπορεί το Υπουργείο να προμηθεύσει τις κατάλληλες, λέει η Ένωση Αστυνομικών.

Η ιταλική αστυνομία διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών αφού τους μοίρασε ροζ μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό για να την χρησιμοποιούν εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών το να εμφανιστούν με μια ροζ μάσκα θα ήταν πλήγμα για τη φήμη τους και το προφίλ της υπηρεσίας. Ιταλία - Μάσκες

«Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο πίσω από την αγορά μασκών σε χρώμα που θα φαινόταν εκ πρώτης όψεως ακατάλληλο για εμάς», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών σε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή η αγορά είναι αινιγματική», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας ότι δύο χρόνια μετά την κρίση υγείας του COVID-19 θα έπρεπε να είναι πια εύκολο στο Υπουργείο να τους προμηθεύσει με τις κατάλληλες μάσκες προστασίας.

Στο μέλλον, οι μάσκες θα πρέπει να είναι μόνο μαύρες, άσπρες ή μπλε, όπως επισήμαναν. Δεν υπήρξε κανένα δεικτικό σχόλιο, μέχρι στιγμής, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάσκες ΚΝ95 – Για πόσες χρήσεις προστατεύουν – Πότε πρέπει να τις πετάμε

Οι έρευνες ειδικών δείχνουν πως οι μάσκες ΚΝ95 έχουν σαφή πλεονεκτήματα έναντι των χειρουργικών και υφασμάτινων μασκών προστασίας. Είναι ωστόσο μάσκες μίας χρήσης και υψηλότερου κόστους. Επόμενη επιλογή που συστήνουν οι ειδικοί είναι η χρήση διπλής μάσκας, κάτι που δεν είναι τόσο πρακτικό. Επομένως η διάρκεια ζωής μίας μάσκας ΚΝ95, απασχολεί πολλούς. Για πόσες ώρες προστατεύει; Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί; Και με ποιον τρόπο.

Ιταλία - Μάσκες

Για να γίνει ασφαλής η επαναχρησιμοποίηση των μασκών ΚΝ95 πρέπει:

  • Έπειτα από τη χρήση της KN95, βγάλτε τη μάσκα και τοποθετήστε τη σε μια χάρτινη σακούλα , ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα.
  • Κλείστε τη σακούλα και αφήστε τη  σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πλύνετε καλά τα χέρια σας.
  • Αφήνουμε τη μάσκα στη σακούλα για διάστημα τριών – τεσσάρων ημερών, που θεωρείται αρκετό για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.
  • Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments