Τεχνολογία

Πλωτά δίκτυα ενέργειας μπορούν να τροφοδοτήσουν ακόμη και 80.000 σπίτια

Πλωτά δίκτυα ενέργειας μπορούν να τροφοδοτήσουν ακόμη και 80.000 σπίτια
Αξιοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι πλατφόρμες είναι ασφαλείς και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αναζητά καθαρές πηγές ενέργειας, η Wind Catching Systems μια νορβηγική εταιρία, λάνσαρε μια νέα ιδέα που αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα αιολικά πάρκα.

Πρόκειται για ένα πλωτό δίκτυο που αποτελείται από περισσότερους από 100 μικρούς στρόβιλους με πολλαπλούς ρότορες, με την εταιρία να ισχυρίζεται ότι έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία 80.000 σπιτιών.

Τα πλέγματα μαμούθ, τα οποία έχουν ύψος πάνω από 1.000 πόδια, «κάθονται» πάνω σε πλωτές πλατφόρμες που είναι αγκυροβολημένες στον πυθμένα της θάλασσας. Αξιοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι πλατφόρμες είναι ασφαλείς και έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Μόλις πέντε δίκτυα μπορούν να παράγουν περισσότερη ενέργεια από 25 παραδοσιακές ανεμογεννήτριες.

Ένα κοινό μειονέκτημα για τα αιολικά πάρκα είναι ο χώρος που καταλαμβάνουν, αλλά το πλέγμα της Wind Catching Systems με τον συμπαγή σχεδιασμό του δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Το μικρό μέγεθος των μεμονωμένων στροβίλων καθιστά εύκολη την εγκατάσταση και τη συντήρηση, χωρίς να χρειάζονται ειδικά σκάφη ή γερανοί. Με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής 50 ετών, είναι επίσης σχεδιασμένα να μπορούν να επεκταθούν ανά πάσα στιγμή.

Αν και δεν έχουν ακόμη η εταιρία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επερχόμενες πραγματικές εγκαταστάσεις, η νέα τεχνολογία σίγουρα προκαλεί ενθουσιασμό. Τώρα, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην εταιρεία για να δουν πώς και πότε θα παραδόσουν αυτά για τα οποία δεσμεύονται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments