Οικονομία

Eurogroup συνεδρίαση: Επί τάπητος η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Eurogroup συνεδρίαση: Επί τάπητος η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Eurogroup συνεδρίαση: Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του Eurogroup ενώ τέθηκε επί τάπητος η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του Eurogroup ενώ τέθηκε επί τάπητος η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ. Στόχος είναι να υπάρξει ένα κοινό δημοσιονομικό πλαίσιο που θα γίνεται πραγματικά σεβαστό και να επιτρέπει τη μείωση του δημοσίου χρέους των κρατών μελών με πιο αργούς και βιώσιμους ρυθμούς.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι πλέον υπό αξιολόγηση καθώς η πανδημία έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος σε τέτοιο βαθμό που οι υφιστάμενοι κανονισμοί δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν.

Eurogroup συνεδρίαση: Τι δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε πως για τη γερμανική κυβέρνηση είναι σημαντικό να αναπτύξει μια δυναμική εξόδου από την κρίση προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup πως δεν θα επαναληφθούν τα παλιά και πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κατάσταση. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά χρειαζόμαστε και ανάπτυξη. Η συζήτηση δεν θα τελειώσει σήμερα», είπε.

Eurogroup συνεδρίαση: Την Τρίτη ξεκινά και το Ecofin

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την προτεινόμενη οδηγία του Συμβουλίου για τη διασφάλιση ενός παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας για τους πολυεθνικούς ομίλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Υπουργοί θα κληθούν να παράσχουν πολιτική καθοδήγηση σχετικά με το κατά πόσον ο φάκελος αποτελεί προτεραιότητα και σχετικά με την ανάγκη να μεταφερθούν επειγόντως οι συμφωνηθέντες κανόνες για τη διεθνή φορολογία των εταιρειών το συντομότερο δυνατό. Η έκδοση της οδηγίας θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ολοκληρωθεί η εξέταση της πρότασης από το Συμβούλιο».

Επιπροσθέτως, τα μέλη του Ecofin προβλέπεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία των εργασιών του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), ενώ αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με την έκθεση για τον μηχανισμό επαγρύπνησης και την ετήσια επισκόπηση της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και σχετικά με την οικονομική πολιτική της ζώνης του ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments