Ελλάδα

Καπραβέλος: Κρίσιμη βδομάδα λόγω πίεσης στο ΕΣΥ

Καπραβέλος: Κρίσιμη βδομάδα λόγω πίεσης στο ΕΣΥ
Καπραβέλος: O διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» αναφέρει πως η Δέλτα δεν έχει εξαλειφθεί τελείως.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας, την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και τα υψηλά νούμερα στις ΜΕΘ. Ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα νοσοκομεία ξεκίνησαν με 5% Όμικρον και έφτασαν το 45%, με το υπόλοιπο 55% να σχετίζεται με την Δέλτα. Ουσιαστικά, Δέλτα και Όμικρον συνυπάρχουν στα νοσοκομεία, όμως εκείνη που πιέζει στο υγειονομικό σύστημα είναι η Δέλτα.

«Ακόμα πιεζόμαστε πάρα πολύ. Ο ιός αλλάζει και δίνει νέες μεταλλάξεις κι εμείς αφήνουμε πολλά ρήγματα ανοσίας, οπότε βρίσκει την ευκαιρία και βλέπουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα με τους θανάτους. Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της. Δεν έχει αλλάξει η μορφή του μηχανισμού δράσης του κορωνοϊού, οι μεταλλάξεις αυτές είναι οχήματα διασποράς του ιού» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

«Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της»

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως ήταν μία «στρογγυλεμένη» σύσταση επειδή η υπερμεταδοτικότητα θα προκαλούσε προβλήματα σε δομές του κράτους, ενώ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται και μετά από τις πέντε ημέρες.

Ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε πως η Δέλτα επιμένει και δεν αφήνει την Όμικρον να επικρατήσει, ενώ περιέγραψε πως ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί υποφέρουν από βαριές πνευμονίες. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον στους ανεμβολίαστους. Θα πρέπει να ενισχύουμε την προσπάθεια όλων μας να εμβολιαστούμε. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη, διότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αφόρητη», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

“Δεν αρκούν τα self test και τα rapid στα σχολεία”

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η διασπορά στα σχολεία μόνο με self test και rapid, τονίζοντας πως ήδη από τους ελέγχους στα φαρμακεία, φαίνεται ότι τα παιδιά πριν ξεκινήσουν τα σχολεία είναι μολυσμένα, σε μεγάλο βαθμό.

«Είναι ακατανόητη η απόφαση της Πολιτείας για άνοιγμα των σχολείων, ειδικά στην Ελλάδα που το σύστημα της δεν αντέχει πίεση», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως η επιτροπή των ειδικών έχει αφήσει ανοιχτό να επανεξετάσει το θέμα στο τέλος της εβδομάδας και αν «δούμε οι νοσηλείες να υπερβαίνουν τις 600 και αν από αυτές ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην Όμικρον, και ήδη τα νοσοκομεία μας δεν αντέχουν, προφανώς θα υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, μην έχετε καμία αμφιβολία. Η Πολιτεία είναι αδύνατον να κλείσει τα μάτια της σε αυτό που θα βλέπει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments