Αθλητισμός

Εθνική Ισπανίας: Εξετάζει το σενάριο Βαλβέρδε

Εθνική Ισπανίας: Εξετάζει το σενάριο Βαλβέρδε
Ερνέστο Βαλβέρδε: Αν τελικά αποχωρήσει ο Λουίς Ενρίκε από τον πάγκο της Ισπανίας, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είναι ενα από τα σενάρια που σκέφτονται οι αρμόδιοι.

Αν τελικά ο Λουίς Ενρίκε αποχωρήσει από την θέση του προπονητή στην Εθνική Ισπανίας, εξετάζεται η πιθανότητα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της ιβηρικής, ο Λουίς Ενρίκε σκέφτεται να αποχωρήσει από το τιμόνι της εθνικής Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και ήδη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έχουν μπει στη διαδικασία να εξετάζουν πιθανούς αντικαταστάτες.

Σύμφωνα με το “todofichajes”, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται τη δεδομένη στιγμή, εφόσον φυσικά αποφάσισε πράγματι να φύγει ο Λουίς Ενρίκε, είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που παραμένει χωρίς ομάδα από τον Γενάρη του 2020, όταν αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους κι αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεχτεί κάποια προσφορά, πιθανότατα δεν θα περιμένει τη “φούρια ρόχα”.

Λίγα λόγια για τον Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε έπαιξε ποδόσφαιρο στην Εσπανιόλ τις αγωνιστικές περιόδους 1986-1988. Μετά πήγε για δύο χρόνια στη Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν το 1989. Το 1990 ο παίρνει μετεγγραφή στην Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε έμεινε 6 χρόνια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και το 1996 μετακόμισε στη Μαγιόρκα, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Εκείνη τη χρονιά (1996-97) η Μαγιόρκα με προπονητή το Βίκτορ Μουνιόθ, ανέβηκε ξανά στην Primera Division.

Όταν ο Βαλβέρδε σταμάτησε το ποδόσφαιρο, η Μπιλμπάο τον πήρε για προπονητή των ακαδημιών ως το 2000. Μετά έγινε βοηθός προπονητή και το 2002-03 ανέλαβε τη β΄ ομάδα της Μπιλμπάο και την οδήγησε στα μπαράζ για την άνοδο στη Segunda, χωρίς όμως επιτυχία. Αυτές οι επιτυχίες οδήγησαν τον Βαλβέρδε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ως προπονητή της πρώτης ομάδας, όπου ήταν πριν βοηθός προπονητή. Το 2003-04 η Μπιλμπάο βγήκε πέμπτη στο πρωτάθλημα. Την άλλη χρονιά η Μπιλμπάο ήρθε όγδοη. Το 2005-06 η Μπιλμπάο τέλειωσε το πρωτάθλημα στη δωδέκατη θέση και ο Βαλβέρδε πήγε στην Εσπανιόλ.

Η θητεία του στον Ολυμπιακό και την Βιγιαρρεάλ

Το 2007, η Εσπανιόλ έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου UEFA, το οποίο είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του Βαλβέρδε. Εκεί έχασε από τη Σεβίλλη ΦΚ στα πέναλτι με 3-1 (κανονικός αγώνας 1-1, παράταση 2-2). Η άλλη χρονιά άρχισε καλά με νίκες επί των μεγάλων, αλλά ο δεύτερος γύρος ήταν απογοητευτικός (3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 14 ήττες).

Τον Ιούνιο του 2008 ο Βαλβέρδε πήγε στον Ολυμπιακό. Με τον Ολυμπιακό, απέτυχε να περάσει στην φάση των ομίλων του Champions League, αφού αποκλείστηκε από την κυπριακή Ανόρθωση. Κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας και το Κύπελλο (απέναντι στην ΑΕΚ), ενώ στο Κύπελλο UEFA αποκλείστηκε στη φάση των 32 από τη γαλλική ομάδα Σεντ-Ετιέν. Το Μάιο του 2009, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Τον Ιούνιο του 2009 ανέλαβε προπονητής της Βιγιαρρεάλ ΚΦ, από την οποία όμως απολύθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2010 λόγω συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων της ισπανικής ομάδας. Τον Αύγουστο του 2010 επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε εκ νέου το δύο φορές πρωτάθλημα για τη σεζόν 2010-2011 και σεζόν 2011-2012 και ο ίδιος ψηφίστηκε το 2011 ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments