Οικονομία Άποψη

Τουρισμός Ελλάδα: Πως απέσπασε τα εύσημα και την ψήφο εμπιστοσύνη της TUI

Τουρισμός Ελλάδα: Πως απέσπασε τα εύσημα και την ψήφο εμπιστοσύνη της TUI
Τουρισμός: Ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η Ελλάδα αναφορικά με τον τουρισμό, που ανέκαθεν αποτελούσε το βαρύ “οπλοστάσιο” της χώρας μας.

Ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η Ελλάδα αναφορικά με τον τουρισμό, που ανέκαθεν αποτελούσε το βαρύ “οπλοστάσιο” της χώρας μας. Παρά την πανδημία η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και κράτησε όρθιο τον τουρισμό κάτι που αναγνώρισε και ο όμιλος TUI καθώς απένειμε εύσημα σε σχέση με τη διαχείριση και μάλιστα θα επενδύσουν κι άλλο στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Διευθύνων Σύμβουλο Fritz Joussen και μέλη του ομίλου TUI ανέφεραν ότι αναμένεται διπλασιασμός των αφίξεων πελατών του ομίλου στην Ελλάδα το 2022 σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα μέσω της TUI θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

Εύσημα για τη διαχείριση της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Όπως είναι γνωστό για τους επισκέπτες προερχόμενους από το εξωτερικό ισχύει το “ειδικό” υγειονομικό πρωτόκολλο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI σχολίασε πως η Ελλάδα υπήρξε εξαιρετική στη διαχείριση της πανδημίας και πως οι επισκέπτες αισθάνονταν ασφαλείς.

«Πέρυσι, 1,5 εκατομμύριο πελάτες της TUI επισκέφθηκαν την Ελλάδα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, προσθέτοντας ότι «ήδη για φέτος πιστεύουμε ότι θα υπερβούμε τα προ κρίσης επίπεδα. Άρα ο σχεδιασμός μας για το τρέχον έτος αφορά 3 εκατομμύρια πελάτες τής TUI στην Ελλάδα».

Ίδρυση Co-Lab του Ομίλου TUI στη Ρόδο

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου TUI στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δημιουργία νέου τουριστικού μοντέλου

Τη δημιουργία νέου τουριστικού μοντέλου βιώσιμου βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη επεσήμανε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και πιστεύουμε ότι πολλοί από τους προορισμούς μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν και επισκέπτες πέραν των καλοκαιρινών μηνών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της μια δεκαετία κρίσεων και πόνου και είναι μια χώρα που επιδιώκει πλέον να στραφεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Όπως είχε τονίσει και πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από την κρίση της πανδημίας.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αποτελεί την τελική σύνθεση της μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» που εκπονήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικής, τη διαχείριση και τη διακυβέρνηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των προορισμών.

Τι αλλάζει στον σχεδιασμό φέτος

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 – Σχέδια Δράσης» διαφοροποιείται από προηγούμενα σχέδια δράσης σε δύο κύρια σημεία. Πρώτον, ενώ συνήθως αντίστοιχες μελέτες ανέλυαν το ποια προϊόντα του ελληνικού τουρισμού πρέπει να αναπτυχθούν, η παρούσα μελέτη προσδιορίζει με λεπτομερή σχέδια το πώς μπορούν να αναπτυχθούν αυτά τα προϊόντα.

Δεύτερον, η μελέτη αξιοποιεί τον τουριστικό προορισμό ως μονάδα ανάλυσης, άσκησης πολιτικής, διαχείρισης και marketing και η δομή του σχεδίου δράσης μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως πρότυπο μεθοδευμένου σχεδιασμού για κάθε προορισμό της χώρας που στοχεύει να αναπτυχθεί τουριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments