Πολιτική

Βουλή: Την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τα ΜΜΕ

Βουλή: Την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τα ΜΜΕ
Τη συζήτηση του πορίσματος στην ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος». Σχετική απόφαση έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

Τη συζήτηση του πορίσματος στην ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, «με σκοπό την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας».

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής καθώς και τις πορισματικές γνώμες των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γραμματέας της Γιάννης Μελάς. Παραδίδοντας το πόρισμα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε «ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση. Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους συναδέλφους για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες».

Πορίσματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα για την Εξεταστική σε ό,τι φορά την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» στα ΜΜΕ και την χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης έβγαλαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την εξεταστική και είχε τη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η καμπάνια από πλευράς της κυβέρνησης, αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα. Στο εκ διαμέτρου αντίθετο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι η καμπάνια όχι μόνο ήταν νόμιμη αλλά και επιβεβλημένη για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτροπή από τον κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού.

Ποδηγέτηση των ΜΜΕ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκτέλεσε μια στρατηγική ποδηγέτησης των ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα ως επιβράβευση για τη δημόσια εξύμνηση αυτής και του πρωθυπουργού προσωπικά και ταυτόχρονα ως μέσο φίμωσης των αντιπολιτευτικών φωνών», αναφέρουν στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, επίσης, ότι «το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιήθηκε και για την κατά παραγγελία διενέργεια δημοσκοπήσεων, όπως χαρακτηριστικά αποδείχθηκε στην περίπτωση της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, η οποία διενήργησε δημοσκοπήσεις κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, αξιοπιστίας και επιστημονικότητας, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών τάσεων και τη χειραγώγηση των πολιτών».

ΝΔ: Καμία πολιτική ή ποινική ευθύνη για την καμπάνια

Στο κείμενό τους τα μέλη της ΝΔ, επισημαίνουν πως η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει την κυβέρνηση για δήθεν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και χειραγώγηση κοινής γνώμης από τις δημοσκοπήσεις, μέσα από τις ενημερωτικές καμπάνιες για τον covid 19 κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments