Πολιτική

Μητσοτάκης: Να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής για τα ΜΜΕ ζητά ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής για τα ΜΜΕ ζητά ο πρωθυπουργός
Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατατέθηκε σήμερα και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις υπογραφές των 156 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα πρόταση συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη «διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των Θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Η πρόταση κατατέθηκε στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεννόηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Πορίσματα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα για την Εξεταστική σε ό,τι φορά την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» στα ΜΜΕ και την χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης έβγαλαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την εξεταστική και είχε τη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η καμπάνια από πλευράς της κυβέρνησης, αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα. Στο εκ διαμέτρου αντίθετο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι η καμπάνια όχι μόνο ήταν νόμιμη αλλά και επιβεβλημένη για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτροπή από τον κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού.

Στρατηγική ποδηγέτησης των ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκτέλεσε μια στρατηγική ποδηγέτησης των ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα ως επιβράβευση για τη δημόσια εξύμνηση αυτής και του πρωθυπουργού προσωπικά και ταυτόχρονα ως μέσο φίμωσης των αντιπολιτευτικών φωνών», αναφέρουν στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, επίσης, ότι «το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιήθηκε και για την κατά παραγγελία διενέργεια δημοσκοπήσεων, όπως χαρακτηριστικά αποδείχθηκε στην περίπτωση της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, η οποία διενήργησε δημοσκοπήσεις κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, αξιοπιστίας και επιστημονικότητας, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών τάσεων και τη χειραγώγηση των πολιτών».

ΝΔ: Καμία πολιτική ή ποινική ευθύνη για την καμπάνια

Στο κείμενό τους τα μέλη της ΝΔ, επισημαίνουν πως η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει την κυβέρνηση για δήθεν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και χειραγώγηση κοινής γνώμης από τις δημοσκοπήσεις, μέσα από τις ενημερωτικές καμπάνιες για τον covid 19 κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Η Νέα Δημοκρατία ως φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη είναι ιδιαίτερα περήφανη για την επιλογή της να συμπεριλάβει στην Αναθεώρηση του Συντάγματος διάταξη με την οποία η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση απέκτησε τη δυνατότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής ως κοινοβουλευτική μειοψηφία. Ταυτόχρονα αισθάνεται δικαιωμένη καθώς αναδείχθηκε πλήρως από τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει την κυβέρνηση.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής επιτροπής, προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία. Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης.

Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν. Σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό κάποιου.

Για την υπόθεση σχετικά με τη στρατηγική της ελληνικής εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε (Initiative Media) αποδείχθηκε ότι η διεξαγωγή της έγινε σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο περί δημοσίων συμβάσεων ενώ δεν υπήρξε καμία χρήση των κατ’ εξαίρεση διατάξεων που θεσπίστηκαν για την ανάγκη των επειγουσών αναγκών που δημιούργησε η πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments