Ελλάδα

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στη Ελλάδα – Πού βρίσκεται [pics,vid]

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στη Ελλάδα – Πού βρίσκεται [pics,vid]
Με μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων, η εν λόγω διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις 27 συνολικά φουρκέτες της, οι οποίες ανεβάζουν γρήγορα τον οδηγό σε ύψος έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας.

Σε ένα από τα πιο άγρια, αλλά και ωραία τοπία της χώρας, βρίσκεται ο δρόμος που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για τον στενό επαρχιακό δρόμο από το ορεινό κεφαλοχώρι των Σφακίων τον Καλλικράτη προς το Καψοδάσος που βρίσκεται στην οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων και στην περιφερειακή ενότητα Χανίων της Κρήτης.

Ο δρόμος συνδέει το χωριό Καλλικράτη Σφακίων με το χωριό Καψοδάσος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη, στο νομό Χανίων στην Κρήτη και απαιτεί μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.

Ο επαρχιακός δρόμος, θυμίζει μινιατούρα των θρυλικών πάσων που βρίσκονται στα ιταλικά βουνά και «ατενίζει» το Λυβικό Πέλαγος. Απαιτεί δε την μέγιστη προσοχή των οδηγών που διασχίζουν με χαμηλές απαραιτήτως ταχύτητες τα 11 φιδογυριστά χιλιόμετρά του.

Με μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων, η εν λόγω διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις 27 συνολικά φουρκέτες της, οι οποίες ανεβάζουν γρήγορα τον οδηγό σε ύψος έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του δρόμου, είναι που απαιτεί όμως, από τον μέσο οδηγό απόλυτη συγκέντρωση και τη μέγιστη προσοχή.

Το γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο, πέραν των συνεχών στροφών και της στενότητάς του,  είναι η έλλειψη προστατευτικών μπαρών στα άκρα του, χωρίς να υπάρχουν παράλληλα ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, αφού εκεί που τελειώνει ο δρόμος υπάρχουν μόνο διαφόρων μεγεθών βράχοι και κοτρόνες.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με τη σημαντική ανηφορική ή κατηγορική κλίση του ιδιαίτερα στενού δρόμου (αναλόγως προς τα πού κινείστε), σε συνδυασμό με την πολύ απότομη πλαγιά στην οποία βρίσκεται.

Συνιστάται μεγάλη προσοχή στους επισκέπτες της άγριας αυτής πλευρά της Κρήτης, με την επίσκεψη πάντως και σε αυτή την ιστορική γωνιά της Κρήτης, να αξίζει τον όποιο κόπο, λόγω του μαγευτικού τοπίου και της ζεστής κρητικής φιλοξενίας.

Χαμηλά όρια ταχύτητας και προσοχή στο έπακρο για όλους τους οδηγούς

Ο δρόμος μεταξύ του Καλλικράτη και του χωριού Καψοδάσος είναι ένας απότομος, απόκρημνος, στενός και γεμάτος στροφές δρόμος στη νοτιοδυτική Κρήτη. Αυτός ο ορεινός δρόμος, που σπάνια επιτρέπει ταχύτητες πάνω από 30 χλμ /ώρα, έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και ο αναμενόμενος χρόνος για να οδηγήσει κανείς το σύνολο της διαδρομής είναι περίπου 24 λεπτά, με 27 στροφές 180ο και οδηγεί στα 800 μέτρα υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας. Ο δρόμος αυτός είναι ένας από τους πιο στενούς διάσημους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε αυτή τη διαδρομή, η οποία διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα είναι φυσικά το καλοκαίρι, καθώς τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διεκδίκηση του τίτλου με τα χώματα τις λάσπες και το χιόνι που τον καλύπτει ειδικά τον χειμώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments