Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Και με τον Πολάκη και με τον Δραγασάκη…

Αλέξης Τσίπρας: Και με τον Πολάκη και με τον Δραγασάκη…
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τη συνέντευξη Τσίπρα και τα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε το τοπίο. Η εμφάνισή  του, όπως λένε και μέλη του κόμματος ήταν μια «αρχηγική» παρουσία. Η επίθεση του στο Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μια επανάληψη της αντιπολιτευτικής τακτικής των τελευταίων μηνών: εκλογές εδώ και τώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Τόσο εκτός όσο και εντός του κόμματός του. Είναι σαφές πως ήταν πολύ προσεκτικός σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Δεν γίνεται να συναντηθούμε τώρα, πρέπει να βρει τα πατήματα του. Το σέβομαι», σημείωσε στέλνοντας ένα μήνυμα πολιτικής αβρότητας, με μήνυμα για το μέλλον.

Συμπλήρωσε, όμως, πως «και στη δική του περίπτωση όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, οι δημοσκοπήσεις είχαν εκτινάξει το κόμμα αλλά μετά από λίγο καιρό, δεν ξεπερνούσαν το 4%». Με άλλα λόγια, «τότε θα μιλήσουμε». Είπε, όμως, τη μισή αλήθεια αν και κατά πόσο φοβάται την άνοδο του ΚΙΝΑΛ. Διότι μπορεί να το αρνήθηκε αλλά όταν είχε εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη Κουμουνδούρου είχε επικρατήσει πανικός…

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφές πως είχε προγραμματίσει τη χθεσινή του παρουσία. Μετά από μια ηχηρή πολιτική πρόταση προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν λογικό να θελήσει να διευκρινίσει αλλά και να ενισχύσει τα μέλη του κόμματος. Μιλώντας σε πρώτο ενικό ξεκαθάρισε πως κατά το παρελθόν «αν ήθελα να διαγράψω θα το είχα κάνει». Συγκεκριμένα και για τις κατηγορίες περί αρχηγικού κόμματος τόνισε «αν ήθελα να κάνω το κόμμα αρχηγικό, δεν θα δημιουργούσα συνθήκες αναβάθμισης της Κεντρικής Επιτροπής. Θα έλεγα ο πρόεδρος από τον λαό και η ΚΕ από ένα στενό όργανο. Δεν κάνω αυτό. Δεν πιστεύω στα αρχηγικά κόμματα. Πιστεύω στην αξία και στην σημασία των ηγετών όσο αυτοί παίρνουν δύναμη από την ίδια τη βάση της κοινωνίας».

Πρόσθεσε πως «αν ήθελα να διώξω κάποιους από δίπλα μου και αυτό αν ήθελα θα το είχα κάνει»! Η διαφορά είναι, λένε οι διαφωνούντες πως «η ελεύθερη εκλογή από τους πολίτες προϋποθέτει μεγάλη συμμετοχή»….

Εντύπωση προκάλεσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός πως έβαλε, όπως λένε «στο ίδιο μετρήσιμο μέγεθος τον Πολάκη με τον Δραγασάκη», θέλοντας να υπερασπιστεί τη πολυσυλλεκτικότητα του νέου κόμματος. Όπως και τον εαυτό του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

Πολλοί, είναι εκείνοι που προβληματίζονται αναφορικά με τις διατάξεις περί δικαιώματος βουλευτικής και ευρωβουλευτικής θητείας. Ακούγεται δημοκρατικό και αγγίζει τα πρότυπα της αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας. Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που θεωρούν πως θέλει να αλλάξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει από τις εκλογές.

Και κυρίως τις επόμενες, μετά της απλής αναλογικής. Αλλά και σε αυτό το τομέα, οι προτάσεις Τσίπρα διαμορφώνουν, λένε οι υποστηρικτές του, μια νέα δυναμική με προοπτική. Στελέχη, νέοι άνθρωποι που δεν κουβαλούν τη βαριά φανέλα της παρελθοντικής ενοχικής αριστεράς με ευρύ πνεύμα και εμπειρία εξωτερικού, θα κληθούν να αναλάβουν και το κόμμα και ενδεχομένως την επόμενη κυβέρνηση.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε δυο μήνες. Εξήντα, περίπου ημέρες εσωστρέφειας και σκληρής εσωκομματικής σύγκρουσης. Όπως τόνισε και ο Δημήτρης Βίτσας «ποιον ενδιαφέρει το εσωκομματικό ζήτημα του τρόπου εκλογής της νέας κεντρικής επιτροπής; Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι να πέσει η Ν.Δ.» Για να λάβει την απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα «αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς πως θα αλλάξουμε τη χώρα;».

Οι εποχές αλλάζουν με συγκλονιστικές ταχύτητες…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments