Καιρός

Καιρός Κυριακή 23 Ιανουαρίου: Νέα μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την περιοχή της Μαύρης θάλασσας

Καιρός Κυριακή 23 Ιανουαρίου: Νέα μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την περιοχή της Μαύρης θάλασσας
Καιρός Κυριακή 23 Ιανουαρίου: Νέα μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την περιοχή της Μαύρης θάλασσας σε συνδυασμό με βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στο νότιο Αιγαίo.

Η πρώτη εκτίμηση των περιοχών που θα δεχτούν ισχυρά φαινόμενα είναι αυτή που αποτυπώνεται με το κόκκινο χρώμα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου και τμήματα ανατολικά του νομού Μαγνησίας τμήμα του νομού Φθιώτιδας την Αττική την Βοιωτία την Εύβοια τις Σποράδες τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου την βορειοανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες τη βόρεια και κεντρική Κρήτη και τμήμα των Δωδεκανήσων. Σε αυτές τις περιοχές οι χιονοπτώσεις στα βορειότερα και το χιονόνερο ή βροχοπτώσεις στα νοτιότερα θα είναι αξιόλογες. Καιρός Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Για το νομό Αττικής θα υπάρχουν κατά περιόδους και ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλα τα τμήματα οι οποία όμως θα δημιουργήσουν μεγάλο ύψος χιονιού στα δυτικά βόρεια και ανατολικά τμήματα του νόμου από ένα υψόμετρο 100 με 200 μέτρα και ψηλότερα. Στο κέντρο της πόλης αναμφισβήτητα θα υπάρξει χιονόστρωση η οποία όμως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα φτασει τα 10 με 20 εκατοστά και στα παράλια περιοχές πολύ λιγότερο.

Στις περιοχές με το σήμα προειδοποίησης που καλύπτει κατά βάση τις Σποράδες ολόκληρη την Εύβοια την νήσος Σκύρο τη Βοιωτία την Αττική, τμήμα του νομού Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας και το βόρειο κομμάτι της Κρήτης τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα σημειωθεί μεγάλα ύψη χιονιού όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά κατά τόπους και σε χαμηλά υψόμετρα. Μικρό ύψος χιονιού θα σημειωθεί ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής της Αργολίδας και της Κορινθίας κατά κύριο λόγο ενώ από κει και βορειότερα αρκετό ύψος χιονιού θα φτάνει μέχρι και τα παράλια τμήματα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις πολύ μικρής διάρκειας και έντασης βλέπετε θα σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της χώρας μη χρωματισμένα οι οποίες δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Καιρός Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Για το νομό Θεσσαλονίκης εκτός από κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα που πιθανόν να δώσουν κάποια νιφαδόπτωση. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις μικρής έντασης και διάρκειας στο εσωτερικό της πεδιάδας. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα του νομού Λάρισας περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και της Όθρυς έως τα παράλια τμήματα. Προβλήματα όμως από μεγάλα ύψη χιονιού θα έχουν το Πήλιο μέχρι και τα παραθαλάσσια τμήματα προς το Αιγαίο καθώς και οι Σποράδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments