Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα live: Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Τα χιόνια έφθασαν μέχρι την παραλία

Κακοκαιρία Ελπίδα live: Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Τα χιόνια έφθασαν μέχρι την παραλία
Κακοκαιρία Ελπίδα live: Σε εξέλιξη βρίσκεται η «κακοκαιρία Ελπίςδα» καθώς μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας όπου σε πολλές περιοχές το έχει «στρώσει».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «κακοκαιρία Ελπίδα» καθώς μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας όπου σε πολλές περιοχές το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας μέχρι και αυτή την ώρα, με το χιόνι να πέφτει πυκνό μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια με μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων.  Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

  • Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας “Το νέο φαράγγι” έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
  •  Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού “Αγιος Μερκούριος” έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Μποτιλιάρισμα στην Λεωφόρο Μαραθώνος (Ώρα 12:27)

Μποτιλιάρισμα επικράτησε και στην Λεωφόρο Μαραθώνος. Το pagenews.gr δημοσιεύει αποκλειστικές εικόνες από την περιοχή. Ακόμη, δείτε αποκλειστικές εικόνες από Δροσιά, Νέα Ερυθραία και από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Αυτήν την ώρα, λόγω κακοκαιρίας έχουν προκληθεί πολύ μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, τόσο στην Λεωφόρο Μαραθώνος όσο και από άλλες περιοχές. Ακόμη, υπάρχουν προβλήματα και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ.

Έκλεισε η Κατεχάκη λόγω χιονιού

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στους δρόμους της Αθήνας η χιονόπτωση. Από το πρωί, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κοπεί στα δύο εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην Αττική Οδό, πολλοί οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στον περιφερειακό Υμηττού από τις 10.00 το πρωί. Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι έκλεισε και η λεωφόρος Κατεχάκη, με το χιόνι να εμποδίζει κάθε κίνηση των οχημάτων, ενώ προς τον Καρέα απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κακοκαιρία Ελπίδα live: Κατέβασε “ρολά” το Δημόσιο

Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τα υπόλοιπα μέσα μαζική μεταφοράς. Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εξακολουθούν έως τώρα να εκτελούνται κανονικά.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα. Την ίδια ώρα, με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές γίνεται και η κίνηση λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Αναλυτικά, βάσει της ενημέρωσης ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στις τροποποιήσεις των παρακάτω δρομολογίων:

  • Τρόλεϊ 5: Από Τζιτζιφιές έως Πατήσια
  • Τρόλεϊ 15: Έως Πανελλήνιο
  • 310: Από Αγ. Κωνσταντίνο έως Πλ. Βουτζά
  • 460, 461: Έως Πλ. Αγ. Τριάδας
  • 503, 537: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 535Α: Εκτελείται ως 535
  • 535: Έως Λεωφ. Πιπερόπουλου
  • 727: Εκτός Αγ. Παρασκευής
  • 728: Έως Μεσονύχι, εκτός Αγ. Διονυσίου
  • 752: Έως στάση Στροφή, εκτός Αγ. Διονυσίου

Ακόμη, οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει τεθεί σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τέλος, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων – Πως είναι η κατάσταση

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων για την κακοκαιρία Ελπίδα που πλήττει τη χώρα. Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αθηναίων κ. Νίκο Αβραμίδη στις 10:00 π.μ. για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της κακοκαιρίας.

Ο κ. Αβραμίδης τόνισε πως η κατάσταση στο οδικό δίκτυο ήταν καλή ενώ επιχειρούν 27 μηχανήματα και πεζοπόρα τμήματα με οδοκαθαριστές. Παράλληλα, λειτουργούν για τους αστέγους 3 θερμαινόμενες αίθουσες ενώ οι πολίτες να καλούν και στο 1595.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments