Ελλάδα

Κακοκαιρία – Κίνηση στους δρόμους: Χάος στην Αθηνών – Λαμίας

Κακοκαιρία – Κίνηση στους δρόμους: Χάος στην Αθηνών – Λαμίας
Κακοκαιρία - Κίνηση στους δρόμους: Χάος επικρατεί στην Αθηνών - Λαμίας, ενώ η κίνηση στην Αθήνα είναι φανερά αυξημένη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδας, με την κίνηση στους δρόμους να είναι αυξημένη. Ακόμη, ήδη έχει αρχίσει η χιονόπτωση σε όλη την Αττική, ενώ στα βόρεια προάστια το έχει στρώσει.

Έντονο είναι το πρόβλημα κυκλοφορίας στην Αθηνών Λαμίας, καθώς έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με τα οχήματα να είναι ακινητοποιημένα. Παράλληλα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο ρεύμα της ανόδου, κάτι που οφείλεται στα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η κίνηση στην Αθήνα

Η κυκλοφορία διεξάγονται κανονικά μέχρι και αυτή την ώρα σε όλους τους δρόμους της Αθήνας, με το χιόνι να πέφτει πυκνό μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θήβας

Απαγορεύτηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Ελπίς, η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας, λόγω της χιονόπτωσης, ξεκινάει από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.
  • Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο.

Παράλληλα, από το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο χάρτης κυκλοφορίας της Τροχαίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments