Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας- κακοκαιρία Ελπίς: Αναβολή στο Ολυμπιακός- Παναιτωλικός

Κύπελλο Ελλάδας- κακοκαιρία Ελπίς: Αναβολή στο Ολυμπιακός- Παναιτωλικός
Το μοναδικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί για τη ρεβάνς των προημιτελικών θα είναι το Λαμία - Άρης την Τετάρτη στις 20:00

Με μοναδική “παραφωνία” το παιχνίδι Λαμία – Άρης θα γίνει η αυριανή ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς αναβλήθηκε και το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός μετά την απόφαση αναστολής όλων των αθλητικών δράσεων σε τέσσερις Περιφέρειες. Ήδη έχουν αναβληθεί Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και έμεναν για σήμερα Τρίτη οι οριστικές και επίσημες αποφάσεις για τα άλλα δύο παιχνίδια.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας δεν θα γίνουν την Τετάρτη αθλητικές δράσεις σε Αττική και συνολικά σε 4 Περιφέρειες, κάτι που σημαίνει πως δεν διεξάγεται και το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός.  Ωστόσο για το Λαμία – Άρης που είναι στον Νομό Φθιώτιδας δεν φαίνεται να υπάρχει σχετική πρόβλεψη, άρα θα γίνει κανονικά. Έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 20.00 και είναι η ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα.

Στην απόφαση “Κήρυξη κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας την 26η Ιανουαρίου 2022” (ΦΕΚ Β’ 189, 25-01-2022), του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, προβλέπεται η αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, όλων των κατηγοριών και όλων των αθλημάτων, στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Παναθηναϊκός ή Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης ή Λαμία (1)

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ – Παναιτωλικός ή Ολυμπιακός (2)

Το ζευγάρι του τελικού

Νικητής ημιτελικού 1 – Νικητής ημιτελικού 2

Τα αποτελέσματα των Α΄ αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ως εξής:

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1

Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0

Άρης-Λαμία 0-0

Λίγα λόγια για το Κύπελλο

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση ποδοσφαίρου ανδρών, μετά το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής (Super League). Διοργανώτρια αρχή του θεσμού είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Από την έναρξή του το 1931 έχει διεξαχθεί 79 φορές, στις οποίες κυπελλούχος αναδείχθηκε τις 78.

Από την περίοδο 2018-19 (με εξαίρεση την περίοδο 2020-21) στο Κύπελλο Ελλάδας συμμετέχουν οι Π.Α.Ε των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας και οι 53 κυπελλούχοι σύλλογοι των τοπικών Ε.Π.Σ. Από την αγωνιστική περίοδο 2013−14 έως την περίοδο 2017-18 μετείχαν μόνο οι σύλλογοι των δύο ανώτερων εθνικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, ενώ μέχρι τη σεζόν 2012−13 λάμβαναν επίσης μέρος αυτοί της Γ΄ Εθνικής (Φούτμπολ Λιγκ 2 κατά το 2010-2013). Παλαιότερα και έως την περίοδο 1970−71, δικαίωμα προαιρετικής συμμετοχής είχαν και οι αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές ο συνολικός αριθμός των ομάδων να φτάνει ή ακόμα και να υπερβαίνει τις 200. Κατά καιρούς υπέστη διαφοροποιήσεις της επίσημης ονομασίας του, όπως π.χ. με την προσθήκη ονομασιών των εκάστοτε χορηγών.

Η πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με 28 τίτλους (εκ των οποίων τα 22 αήττητα), ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με 5 σερί τρόπαια (αήττητα) από την περίοδο 1956-57 έως και την περίοδο 1960-61 . Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ο κάτοχος του τροπαίου για το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments