Αθλητισμός

Ταξιάρχης Φούντας: Βρήκε ομάδα με μυθικό συμβόλαιο

Ταξιάρχης Φούντας: Βρήκε ομάδα με μυθικό συμβόλαιο
Ταξιάρχης Φούντας: Στο MLS θα συνεχίσει την καριέρα του ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, καθώς συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο με την DC United.

Ο Ταξιάρχης Φούντας θα συνεχίσει την καριέρα του στην DC United. Ο επιθετικός τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 7 εκατ. δολαρίων, και με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας.

Ο διεθνής άσος, που έχει περάσει επίσης από Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης, έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την Ραπίντ Βιέννης, όπου αγωνίζεται από το 2019. Φέτος κάνει μία ακόμη εξαιρετική σεζόν στην Αυστρία μετρώντας 30 εμφανίσεις, 11 συμμετοχές και 5 γκολ.

Λίγα λόγια για τον Φούντα

Ο Ταξιάρχης Φούντας (Μεσολόγγι, 4 Σεπτεμβρίου 1995) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός και σπανιότερα ως μέσος. Στις 17 Μαρτίου 2012, ο Φούντας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα ανδρών της ΑΕΚ ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει ποτέ αγωνιστεί με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα σε ηλικία 16 ετών 6 μηνών και 13 ημερών αγωνιζόμενος για 31 λεπτά. Στις 22 Απριλίου του ίδιου έτους ο Ταξιάρχης Φούντας αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Στις 28 Οκτωβρίου 2012 έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ καθώς όταν άνοιξε το σκορ κόντρα στον Πλατανιά ήταν μόλις 17 ετών και 54 ημερών. Πέτυχε ακόμη ένα γκολ ενάντια στη Βέροια στις 18 Οκτωβρίου 2012 όπως και στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, σε έναν αγώνα που ο νεαρός μέσος είχε κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Στο τέλος της περιόδου 2012-13, με τον υποβιβασμό της η ΑΕΚ προχώρησε σε χρεωκοπία με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Στη συνέχεια συμφώνησε με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Λάνκοβιτζ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013. Για να αποκτήσει εμπειρία και να πάρει συμμετοχές, δόθηκε στη θυγατρική της Σάλτσμπουργκ, τη Λίφερινγκ, της 2ης κατηγορίας Αυστρίας, για την περίοδο 2013-14, όμως τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός στην Γκρέντιγκ. Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η παραχώρησή του (και πάλι με τη μορφή δανεισμού) για έναν χρόνο στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός, αυτήν τη φορά για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης.

Τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε στον Πανιώνιο, υπογράφοντας ως ελεύθερος.

Στις εθνικές ομάδες

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Ελπίδων (Κ-21), ενώ υπήρξε διεθνής με την Παίδων (Κ-17) την περίοδο 2011-2012 και με τη Νέων (Κ-19) (2012-2014).

Τον Ιούνιο του 2015 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών, από τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2015 στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον των Νήσων Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016, όταν αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κονέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments