Ελλάδα

Επανέρχεται η κυκλοφορία, η εργασία και η… ζωή στην Αθήνα

Επανέρχεται η κυκλοφορία, η εργασία και η… ζωή στην Αθήνα
Κυκλοφορία: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την υποχώρηση της κακοκαιρίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά το τέλος του χιονιά, σταδιακά και με γρήγορους ρυθμούς επανέρχεται η βασική δραστηριότητα στη πρωτεύουσα. Η Αττική Οδός ανοίγει χωρίς προβλήματα και με δωρεάν(!) διόδια μέχρι τη Κυριακή, οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραδόθηκαν στη κυκλοφορία, η εργασία επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς. Τα σχολεία με προσοχή και με τηλεκπαίδευση, αρχίζουν να λειτουργούν. Οι πληγές κλείνουν και μένει η ολική(;) επούλωση τους.

Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως «συνίσταται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις».Ακόμη προβλέπεται η δυνατότητα για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως, να προσέλθουν στην εργασία τους αργότερα από την καθορισμένη ώρα προσέλευσης, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια. Στο έσχατο ενδεχόμενο, δηλαδή «σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας» τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να καταρτίσουν πλάνο εργασιών για την αυριανή ημέρα.

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης.

Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά.

Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση SMS για νέο ραντεβού.

Για τις Τράπεζες συγκεκριμένα ύστερα από επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών: «τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μη λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Για τα Μέσα Μεταφοράς από τις 6:00 π.μ. έχουν ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη. Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα δρομολογίων θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο η σημερινή ημέρα δεν θα είναι αργία για την Αττική. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments