Οδηγός

Ηλεκτρικές συσκευές επιδότηση: Πότε ξεκινά – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ηλεκτρικές συσκευές επιδότηση: Πότε ξεκινά – Ποιοι είναι δικαιούχοι
Ηλεκτρικές συσκευές επιδότηση: Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 έρχεται για τις η ηλεκτρικές συσκευές η επιδότηση όπου θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 έρχεται για τις ηλεκτρικές συσκευές η επιδότηση όπου θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας προ ημερών σε συνέντευξή του ανέφερε πως το νέο πρόγραμμα για την επιδότηση στις ηλεκτρικές συσκευές θα τρέξει μετά το Πάσχα με τη διανομή voucher.

Ηλεκτρικές συσκευές επιδότηση: Ποιες συσκευές αφορά

Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα.

Για τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι ψυγειοκαταψύκτες, πιθανόν και τα πλυντήρια. Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ηλεκτρικές συσκευές επιδότηση: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Όλοι οι Έλληνες θα είναι δικαιούχοι αλλά με προτεραιοποίηση και κάποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και κάποιοι αργότερα και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments