Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Προανήγγειλε και νέα αύξηση το 2023 ο Χατζηδάκης

Κατώτατος μισθός: Προανήγγειλε και νέα αύξηση το 2023 ο Χατζηδάκης
Κατώτατος μισθός: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως λόγω της μείωσης των εισφορών και την συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο εργαζόμενος που αμείβεται με αυτόν έχει μια αύξηση της τάξης του 4%. Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και τόνισε ότι θα έχουμε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και ότι το 2023 θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Για τις συντάξεις

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είπε ότι αυτή την στιγμή έχουν πέσει στις 83.000 και υπογράμμισε ότι το θέμα θα έχει κλείσει το καλοκαίρι, σημειώνοντας πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό. Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ένας ηλεκτρονικός πύργος ελέγχου προκειμένου να παρατηρούν ανά πάσα στιγμή πως εξελίσσεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Για την κακοκαιρία Ελπίδα

Όπως είπε αρχικά στον ΑΝΤ1: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την διαχείριση της κρίσης», ενώ αναφέρθηκε και στην συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα για την συνέχεια για να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments