Αυτοκίνητο

Η συμμαχία Nissan – Renault – Mitsubishi λανσάρει 35 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030

Η συμμαχία Nissan – Renault – Mitsubishi λανσάρει 35 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030
Κοινή στρατηγική και πρωτοποριακές καινοτομίες για τις μπαταρίες με προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα 220 GWh.

Πλέον, στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις των ομίλων εταιρειών ή συμμαχιών, στην περίπτωση των Nissan – Renault – Mitsubishi.

Οι οικονομίες κλίμακος, η συσπείρωση δυνάμεων και η παγκοσμιοποίηση, επέφεραν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες επί του παρόντος δεν έχουν φανεί σε επίπεδο τιμών στην αγορά, καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα παραμένουν ακριβά κι αυτό επειδή η σωρευμένη τεχνολογία, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ ακριβή.

Προσεχώς, με τις συνέργειες που γίνονται, κυρίως ως προς τη μείωση της τιμής κόστους των μπαταριών, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ακόμα πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, ώστε να επιτευχθεί η διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης.

Η συμμαχία, λοιπόν, των Nissan Motor Co. Ltd., Group Renault  και Mitsubishi Motors Corporation, ανακοίνωσε κοινά έργα και δράσεις για να επιταχύνει και να διαμορφώσει το κοινό τους μέλλον προς το 2030, εστιάζοντας στην αλυσίδα αξίας της κινητικότητας.

Η τρεις εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν κοινή πλατφόρμα για τις κατηγορίες αμαξωμάτων C και D, που θα προσφέρει πέντε μοντέλα από τρεις μάρκες, μεταξύ των οποίων τα κορυφαία Nissan Qashqai και X-Trail.

Μάλιστα, θα εστιάσουν στη χρήση κοινών πλατφορμών, τα επόμενα χρόνια, από το 60% σήμερα, σε περισσότερο από το 80% των συνδυασμένων 90 μοντέλων τους, το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμαχία έχει πρωτοστατήσει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη επενδυθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Στις κύριες αγορές (Ευρώπη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Κίνα) 15 εργοστάσια της συμμαχίας παράγουν ήδη ανταλλακτικά, κινητήρες, μπαταρίες για 10 ηλεκτρικά μοντέλα που κυκλοφορούν στους δρόμους, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής και 30 δισεκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα, να έχουν διανυθεί από αυτά.

Πλέον, η συμμαχία επιταχύνει με επενδύσεις ύψος 23 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα πέντε χρόνια, οδεύοντας σε 35 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Πέραν τούτου, η συμμαχία προχωρά σε μια κοινή στρατηγική μπαταριών, με την επιλογή κοινού προμηθευτή μπαταριών,  στις βασικές αγορές, που θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους της μπαταρίας κατά 50% το 2026, και 65% έως το 2028.

Με αυτήν την προσέγγιση, έως το 2030, η συμμαχία θα έχει συνολική παραγόμενη χωρητικότητα μπαταριών 220 GWh, προοριζόμενη για ηλεκτρικά σε βασικές εγκαταστάσεις παραγωγής ανά την Υφήλιο.

Εξάλλου, η συμμαχία μοιράζεται ένα κοινό όραμα για την τεχνολογία μπαταριών all-solid-state (ASSB), ξηρού τύπου, που θα έχουν  διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί επίσης σημαντικά, στο ένα τρίτο, επιτρέποντας στους κατόχους αυτών των μοντέλων να πραγματοποιούν μεγαλύτερα ταξίδια με αυξημένη άνεση, αυτοπεποίθηση και απόλαυση.

Ο στόχος είναι η μαζική παραγωγή μπαταριών ASSB μέχρι τα μέσα του 2028 και στο μέλλον  να επιτευχθεί ισοτιμία κόστους με τα συμβατικά οχήματα που έχουν θερμικό κινητήρα (ICE),  μειώνοντας περαιτέρω το κόστος στα 65 δολάρια.

Παράλληλα, η συμμαχία συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους για να προσφέρει την καλύτερη πρόταση στους πελάτες της  για φόρτιση καθ’ οδόν. Ηδη η Mobilize Power Solutions παρέχει στους χρήστες B2B μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που περιλαμβάνει σχεδιασμό έργου, εγκατάσταση, συντήρηση και διαχείριση βελτιστοποιημένης υποδομής επαναφόρτισης, καθώς και όλων των σχετικών υπηρεσιών για την κάλυψη των επιχειρηματικών τους αναγκών.

Άλλη μια πρόσφατη συμφωνία, είναι αυτή με την Ionity, μέσω του Alliance Emobility Service Provider Plug Surfing, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση με προνομιακή τιμολόγηση στο δίκτυο εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης Ionity στην Ευρώπη.

Καταλήγοντας, επενδύσεις θα γίνουν και στην «έξυπνη και συνδεδεμένη κινητικότητα».

Με 20ετή εμπειρία στο ADAS (προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού) και την αυτόνομη οδήγηση, η συμμαχία  συνεχίζει να βελτιώνει την οδηγική ασφάλεια σε πραγματικές συνθήκες, την άνεση και την απόλαυση, παρέχοντας καινοτομίες με έξυπνες τεχνολογίες οχημάτων και υποβοήθησης οδηγού.

Με κοινές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μέχρι το 2026 τα μέλη της συμμαχίας αναμένουν να διαθέσουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα σε κυκλοφορία, με 45 μοντέλα της συμμαχίας να είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Εξάλλου, ενώ σήμερα 3 εκατομμύρια οχήματα είναι συνδεδεμένα στο Alliance Cloud με μόνιμες ανταλλαγές δεδομένων, μέχρι το 2026 περισσότερα από 5 εκατομμύρια συστήματα cloud της συμμαχίας θα παραδίδονται ετησίως, με συνολικά 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα στο δρόμο. Σημειώνεται ότι η συμμαχία θα είναι επίσης η πρώτη παγκοσμίως κατασκευάστρια αρχικού εξοπλισμού  μαζικής παραγωγής (OEM) που θα εισάγει το οικοσύστημα της Google στα αυτοκίνητά της.

Καταλήγοντας, η συμμαχία θα λανσάρει το πρώτο της όχημα που καθορίζεται πλήρως από λογισμικό,  μέχρι το 2025. Με αυτό το όχημα, η συμμαχία θα βελτιώσει την απόδοση  του Over The Air των αυτοκινήτων της,  καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Αυτό σημαίνει πρόσθετη  αξία για τους πελάτες με την ενσωμάτωση του αυτοκινήτου τους στο ψηφιακό τους οικοσύστημα, προσφέροντας  εξατομικευμένη εμπειρία, νέες βελτιωμένες υπηρεσίες, μειωμένο κόστος συντήρησης και καλύτερη αξία μεταπώλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments