Αθλητισμός

Δολοφονία Άλκη Γκαγκάτσης: Αυτός που τον σκότωσε είναι ένα ζώο – Τι θα γίνει με το φιλικό

Δολοφονία Άλκη Γκαγκάτσης: Αυτός που τον σκότωσε είναι ένα ζώο – Τι θα γίνει με το φιλικό
Συνάντηση με τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων ΠΑΕ της πόλης, τόσο για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη όσο και για τα φαινόμενα οπαδικής βίας

Συνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, είχαν οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων ομάδων της πόλης, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή με αντικείμενο την οπαδική βία, στη σκιά της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, καθώς και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος. Επίσης παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης

Αμέσως μετά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον δολοφόνο του Άλκη « κοινό εγκληματία, δολοφόνος δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ, είναι ένα ζώο». Τόνισε δε, πως ζητά συγγνώμη για την απώλεια του 19χρονου.

Είναι εγκληματίες, όχι οπαδοί

«Έγινε μια παρόμοια σύσκεψη και πριν έναν χρόνο και ειπώθηκε μεταξύ των ΠΑΕ να υπάρχει ηρεμία, η οποία και υπάρχει. Εξηγήσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, απλά υπό την ομπρέλα του οπαδικού κινήματος βρίσκουν και κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές που φτάνουν στις δολοφονίες ανθρώπων. Είναι ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη για τον δολοφόνο και τους συνεργούς του. Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι δυνατό για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάτι για περιστατικά που γίνονται στους δρόμους από αυτούς τους εγκληματίες», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης

Για το φιλικό ΠΑΟΚ – ΑΡΗ

«Ζήτω συγγνώμη ως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ για το παιδί, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» είπε και συμπλήρωσε ότι μαζί με τις άλλες ΠΑΕ και συγκεκριμένα τον κύριο Θεόδωρο Καρυπίδη συμφώνησαν να γίνει ο φιλικός αγώνας ώστε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στους οπαδούς.

Κληθείς να σχολιάσει όσα υπονόησε ο Αλέξης Κούγιας (που ανέλαβε την οικογένεια του 19χρονου) περί εμπλοκής του ΠΑΟΚ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου, απάντησε: «Είναι αστείο και μόνο να απαντήσω σε αυτό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη φρίκη μας γι’ αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Εννοείται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός ότι ο δολοφόνος δύο χρόνια πριν πέρασε αυτό το μέγαρο και κυκλοφορεί ελεύθερος. Είναι βαθύτερα κοινωνικό το πρόβλημα, όχι αθλητικό ή ποδοσφαιρικό. Όσο για τους συνδέσμους, είναι οπλοστάσια. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί να κάνουμε τέτοιους ελέγχους».

Από την πλευρά του Άρη, δεν υπάρχει επισήμως τοποθέτηση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κίτρινοι δεν είναι αρνητικοί σε ένα τέτοι ενδεχ΄μενο  ύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που φτάνουν από τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει συμφωνία -αυτή την χρονική στιγμή- για ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Από το ρεπορτάζ των κίτρινων προκύπτει ότι φυσικά και δεν είναι αρνητικοί οι άνθρωποι της ομάδας για την διεξαγωγή ενός φιλικού, ενώ σήμερα συζητήθηκε το «εάν» και το «πώς» θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή ένα φιλικό με παρουσία οικογενειών και παιδιών. Ωστόσο, αυτό που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως προτεραιότητα είναι η σύλληψη όλων των δραστών και η παραδειγματική τους τιμωρία.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους παράγοντες των ΠΑΕ:

-Να αποφύγουν εμπρηστικές δηλώσεις, που πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ των οπαδών.

-Να ασκούν διαρκή έλεγχο στους οπαδούς και σε ακραίες συμπεριφορές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments