Πολιτισμός

Ο Giancarlo Scaglia στην γκαλερί Bernier/Eliades από τις 3 Φεβρουαρίου

Ο Giancarlo Scaglia στην γκαλερί Bernier/Eliades από τις 3 Φεβρουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: instagram - amarlena

Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Περουβιανού καλλιτέχνη Giancarlo Scaglia. Eίναι η δεύτερη έκθεση του.

Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει στο κοινό μια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Περουβιανού καλλιτέχνη Giancarlo Scaglia. Eίναι η δεύτερη έκθεση που θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης στη γκαλερί. Ο καλλιτέχνης θα είναι και εκείνος παρών στα εγκαίνια για να τιμήσει τους φιλότεχνους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη REVOLVER GALERÍA (@revolvergaleria)

Ο Giancarlo Scaglia (γεν. 1981, Περού) έχει σπούδασει καλές τέχνες στη Λίμα όπου και ξεκίνησε σιγά σιγά να αναπτύσσει το ταλέντο του.

Το έργο του Scaglia αποτυπώνει με έναν μαγικό τρόπο την σχέση ιστορίας και μνήμης, κάνοντας αναφορά στις ένοπλες συγκρούσεις από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 που πραγματοποιήθηκαν στο Περού. Η περιέργεια του γι’ αυτά τα γεγονότα, τον έκανε να αμφισβητήσει την προέλευση των καλλιτεχνικών πρωτοποριών και να προβληματιστεί σχετικά με το τι είναι αυτό που καθορίζει αν μια ενέργεια ή μια χειρονομία θεωρείται “τέχνη”.

Ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του αποτυπώνει αυτό που δεν υπάρχει πια: τις ζωές που χάθηκαν σε εκείνες τις καταστροφικές συγκρούσεις και δημιουργεί ένα “αρνητικό μνημείο” για να τιμήσει την απουσία συλλογικής μνήμης, των νεκρών και του κράτους δικαίου που παραβιάστηκε με την εκτέλεση πολλών ανθρώπων. Δίνοντας ουσία και μορφή σε αυτό το κενό και περνώντας το μήνυμα  αυτής της απουσίας, ο Scaglia λησμονεί και υλοποιεί ένα κενό που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να δούμε, αλλά πάνω στο οποίο σκοντάφτουμε, χωρίς κιόλας να το θέλουμε.

Που και πότε μπορούμε να την θαυμάσουμε

Επταχάλκου 11 – Θησείο

H γκαλερί λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 18:30. Σάββατο: 12:00 – 16:00

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments