Ελλάδα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τα τρακτέρ κλείνουν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τα τρακτέρ κλείνουν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας
Κλείνουν συμβολικά οι Θεσσαλοί αγρότες τον κόμβο της Νίκαιας και αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν οι αγρότες αύριο Κυριακή 6/2 στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφάσισαν κατά τη σημερινή σύσκεψή τους. Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών είναι ήδη εκεί από την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Παράλληλα με την κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη ώστε να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους, στο larissanet.gr, οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο, ενώ δεν αποκλείεται να βγάλουν στην εθνική οδό και λίγα τρακτέρ.

Οι αποφάσεις της σύσκεψης του Σαββάτου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής και αντιπροσωπειών των αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα αποφασίστηκε να απευθύνουν κάλεσμα προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Θεσσαλούς Δημάρχους και κοινωνικούς φορείς να παραβρεθούν στη συνέλευση που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών.

Η συνέλευση, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί πάνω στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης όπου οι αγρότες με μικρό αριθμό γεωργικών μηχανημάτων θα φτάσουν πεζή για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευση, αποκλείοντας συμβολικά την Εθνική οδό.

Αναφερόμενοι στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και στην πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες λέγοντας ότι «οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές», τόνισαν πως το αγροτικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύνθετα και σε μία τέτοια συζήτηση απαιτείται η συμμετοχή και άλλων υπουργών, συναρμόδιων για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής οι εξαγγελίες του υπουργού για ενίσχυση των αγροτών ύψους 170 εκ. ευρώ, δεν τους ικανοποιεί πρόκειται όμως να το συζητήσουν σε συνελεύσεις τους τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments