Κόσμος

Βρετανία: Μίνι ανασχηματισμός Τζόνσον στη σκιά των σκανδάλων

Βρετανία: Μίνι ανασχηματισμός Τζόνσον στη σκιά των σκανδάλων
Μίνι ανασχηματισμός Τζόνσον στη σκιά των σκανδάλων σε προσπάθεια κατευνασμού των αυξανόμενων αντιδράσεων υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη πλήθος σκανδάλων

Οι αλλαγές, ωστόσο, δεν περιλαμβάνουν κανένα από τα πρωτοκλασσάτα υπουργεία. Αφού διόρισε νέους συμβούλους στην ομάδα της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον άλλαξε τους υπεύθυνους κομματικής πειθαρχίας.

Ο Μαρκ Σπένσερ, που ήταν επικεφαλής τους, αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή Κρις Χίτον-Χάρις, στενό σύμμαχο του πρωθυπουργού, ο οποίος τον στήριξε σθεναρά όταν αποκαλύφθηκε ότι γίνονταν πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω πανδημίας, ενώ η χώρα ήταν σε lockdown.

Ο Σπένσερ αναλαμβάνει επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, στη θέση του Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο οποίος με τη σειρά του ανέλαβε υπουργός ευκαιριών μετά το Brexit και αρμόδιος για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο Μάικλ Έλις διορίστηκε υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, αλλά θα διατηρήσει και τα καθήκοντά του ως γενικός Ταμίας, δηλαδή αρμόδιος για τις πληρωμές μισθών, συμβάσεων, αποζημιώσεων και άλλων υπηρεσιών.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους κορυφαίους υπουργούς του να συνεχίσουν το έργο τους και να υλοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις αλλαγές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ανταποκριθεί η κυβέρνηση «στις προτεραιότητες των πολιτών», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Την περασμένη εβδομάδα, παραιτήθηκαν τέσσερις στενοί συνεργάτες του Τζόνσον. Νέος προσωπάρχης του ανέλαβε ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, ενώ το Σαββατοκύριακο είχε διορίσει τον Γκούτο Χάρι στη θέση του νέου διευθυντή επικοινωνιών της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές, καθώς και οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητούν την παραίτηση του Τζόνσον. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και παραπλανά το Κοινοβούλιο, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments