Κόσμος

New York Times: Γιατί η Johnson and Johnson σταμάτησε την παραγωγή του εμβολίου

New York Times: Γιατί η Johnson and Johnson σταμάτησε την παραγωγή του εμβολίου
Αν και εκτιμάται ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή στη λειτουργία του εργοστασίου στην Ολλανδία, εκφράζεται ανησυχία για τις παραδόσεις των δόσεων

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Johnson & Johnson να σταματήσει «αθόρυβα» την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου στο εργοστάσιό της στο Λέιντεν της Ολλανδίας, προκαλώντας ερωτήματα για τις παραδόσεις των δόσεων.

Το εργοστάσιο έκλεισε αθόρυβα, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν για την απόφαση.

Η διακοπή φαίνεται να είναι προσωρινή. Το εργοστάσιο στην ολλανδική πόλη Λέιντεν αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίων μετά από παύση ορισμένων μηνών.

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων της επιχείρησης υπάρχουν ανησυχίες ότι η διακοπή της παραγωγής θα βλάψει την ικανότητα της εταιρείας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τα εμβόλια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην Αφρική, μόλις το 11% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως και ελάχιστοι έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Πολλές χώρες δεν διαθέτουν υποδομές για να εμβολιάσουν ταυτόχρονα τους πληθυσμούς. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται μεγάλος όγκος εμβολίων ταυτόχρονα, αλλά μια σταθερή και προβλέψιμη προσφορά για πολλούς μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Johnson & Johnson στις προβλέψεις της είχε κάνει λόγο για παραδόσεις 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το 2021. Ωστόσο έχασε τον στόχο, καθώς έδωσε σχεδόν 400 εκατομμύρια δόσεις, αναφέρει άτομο που γνωρίζει τα θέματα παραγωγής του εμβολίου της εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments