Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει η περιγραφή του αστυνομικού

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει η περιγραφή του αστυνομικού
Δολοφονία Άλκη: Σοκ έχει προκαλέσει η κατάθεση του αστυνομικού σχετικά με το μοιραίο βράδυ που σκοτώθηκε ο 19χρονος.

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Από ότι φαίνεται ένας εκ των συλληφθέντων έχει τραύμα από μαχαίρι στο χέρι του. Ακόμη, για τον 20χρονο ύποπτο εκκρεμεί ένταλμα της σύλληψης του. Επίσης παραδόθηκε στις αρχές ο 25χρονος Έλληνας συνοδεία του συνηγόρου του.

Μία κατάθεση του αστυνομικού που βρισκόταν στην επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη των υπόπτων σοκάρει με τις περιγραφές. Ο ίδιος περιγράφει και τον ρόλο του τρίτου οχήματος το οποίο σταμάτησε στην οδό Γαζη, μπροστά από την παρέα του Άρη. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία αναζητά και 12ο άτομο.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Την 06/02/2022 εκτελέστηκαν τα εντάλματα συλλήψεως των …, …, …., …., …., …., …., …., ενώ οι …. Και …. δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Ο… εντοπίστηκε εξερχόμενος από την οικία του, επί της οδού Πάστερ. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’οίκον έρευνα η, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβλήθηκαν. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα ήταν συνοδηγός στο λευκό citroen. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των δύο παθόντων, προκαλώνοντας του δύο τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος. Μάλιστα, από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού, τραύμα το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Διαβάστε επίσης: Παράνομοι όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ – Πρέπει να κλείσουν τώρα Ο …. εντοπίστηκε εξερχόμενος της οικίας του, επί της οδού Κομνηνών -Καλαμαριά. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται επίσης. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή, εκφράζοντας πάραυτα την μεταμέλεια του και περιγράφοντας τις πράξεις του, καθώς και των υπολοίπων δραστών, με λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε μεταξύ των δραστών της επίθεσης τους …., …., …, …. ,…. ,…. ,…. ,…. ,…., …. και έναν ακόμη άγνωστο δράστη, περιγράφοντας τις πράξεις των ανωτέρω σε αστυνομικό της υπηρεσίας μας με λεπτομέρειες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την ημέρα του συμβάντος, βράδυ της 31/1/2022, τον πήρε από το σπίτι του με βανάκι της δουλειάς του ο ….

Η «αφορμή» για την επίθεση: «Χτυπήστε όποιον βρείτε»

Και μετά πήγαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π. Γερμανού στο κέντρο. Στάθμευσαν το αυτοκίνητο επί της Εγνατίας Οδού και μεταξύ των ατόμων που ήταν στο σύνδεσμο ήταν ο …., …. Αργότερα ήρθε ο … και ο …. που ήταν από τον σύνδεσμο τους «Μακεδόνες», μετά ήρθε μόνος του ο …. Και γύρω στις 10.00 το βράδυ ήρθε ο …. Με τον …., οι οποίοι ήταν πριν στον αγώνα βόλεϊ. Αφορμή για τον συμβάν που έγινε στην Χαριλάου, όπως ανέφερε, ήταν το γεγονός ότι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τότε ο …. Πρότεινε να επιτεθούν οι ίδιοι στους Αρειανούς και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και σε άλλα άτομα και σε συνδέσμους. Πήρε τηλέφωνο τον …. Που είναι στον σύνδεσμο του Αμπαλαέα του ΠΑΟΚ . Μετά δε από λίγη ώρα ήρθε ο …. Μαζί με τον …. Όταν μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι, συμφώνησαν να χτυπήσουν και αυτοί Αρειανούς και μάλιστα ο …. Πήρε κάποιον τηλέφωνο, καθώς στις μικρές ηλικίες κάνει αυτός κουμάντο να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο τον πήρε τηλέφωνο πίσω το άτομο αυτό και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα, παρά μόνο σε πεντάδες διάσπαρτα άτομα.

Τότε ο … είπε να φύγουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά. Λίγο πριν φύγουν ο …. πήρε τηλέφωνο και κάποιο άλλο άτομο, τον οποίο όπως είπε ο …., τον έβλεπε πρώτη φορά. Αυτός ήταν γύρω στα 23-24 ετών, γύρω στο 1,70 ύψος, φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος. Γύρω στις 23.30 έφυγαν τρία αυτοκίνητα, για να πάνε για την επίθεση , συνολικά δηλαδή 12 άτομα, σε κάθε όχημα 4 άτομα. Είπε επίσης ότι σε κάθε όχημα ποιος ήταν, όπως ακριβώς δηλαδή τα είπε ο ….

Έκαναν βόλτες στο Χαριλάου μέχρι να βρουν κάποιο θύμα

Σχετικά με το ποιος επιβιβάστηκε και σε ποιο όχημα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, πρώτο πήγαινε ο … και οι άλλοι ακολουθούσαν από πίσω. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Έκαναν βόλτες στα στενά στην Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους. Όπως ήταν εκεί στην Πλαστήρα, με τη σειρά τα αυτοκίνητα, πρώτο το citroen, πίσω το clio , το τρίτο όχημα έστριψε ξαφνικά στη Θ.Γαζή και σταμάτησε μπροστά ακριβώς στο σημείο που έγινε το συμβάν.

Βγήκαν από το polo τρία άτομα, ο συνοδηγός και οι δύο που κάθονταν πίσω και ταυτόχρονα εντωμετξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Όταν βγήκαν από το polo , τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε πουτάνες». Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής.

Από τους πέντε Αρειανούς, οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναφορικά με τους άλλους τρεις Αρειανούς, πρώτα, σύμφωνα με όσα είπε, τους όρμησαν αυτοί από το polo. Βέβαια, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, οπότε το ποιος όρμησε πρώτος ή δεύτερος είναι πολύ σχετικό ζήτημα. Από το clio βγήκαν και οι τέσσερις που ήταν εντός και όρμηξαν. Από το citroen βγήκε ο …, ο …, αλλά όπως είπε δεν επιτέθηκε ο ίδιος. Είπε επίσης ότι κατέβηκε και ο … και ο …

Η απολογία του 23χρονου Αλβανού

Σύμφωνα με την απολογία του, πίστευε ότι σκοπός τους ήταν «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν».

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος οδηγούσε το CITROEN ΙΧ του στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο RENAULT και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο POLO, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ., ο οποίος είχε το δρεπάνι. Δολοφονία Άλκη

Τι προηγήθηκε της “συμπλοκής”

Περιέγραψε ότι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μαρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν.

Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Τρόμαξα και δεν πλησίασα

Όπως ανέφερε κατέβηκαν όλοι από τα αυτοκίνητα, ενώ όπως ισχυρίζεται: «… εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα.

Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το το ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», ενώ δικαιολογεί τη φυγή τους, λέγοντας «ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του ΑΡΗ άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν».

Το προφίλ του 25χρονο που παραδόθηκε

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ενδελεχώς στοιχεία τα οποία προκύπτουν συνεχώς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ ανοικτό είναι και το σενάριο ο 25χρονος να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» της δολοφονικής επίθεσης. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδειχναν «σεβασμό» προς το πρόσωπό του, θεωρώντας τον 25χρονο ως «άτυπο αρχηγό» της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών.

katigoroumenos-thessaloniki

NewsIT

Φρόντιζε να βρίσκει καταφύγιο  σε σπίτια φίλων του

Ο 25χρονος σε όλη τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛΑΣ μετά την άγρια  δολοφονία του Άλκη φρόντιζε να κρύβεται σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «προλάβει» να εξαφανίσει από προσώπου γης στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του και θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ο 25χρονος μετά την κατάθεσή τους στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ενώ το πιθανότερο είναι να ζητήσει επίσης προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Πλέον η ΕΛΑΣ αναζητά τον 20χρονο Αλβανό με το ψευδώνυμο «Geri», ο οποίος διέφυγε την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα του. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, εκκρεμεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διαβιβαστεί στις διωκτικές αρχές της Αλβανίας, με στόχο να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα». Δολοφονία Άλκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments