Διεθνή

Ιταλία σεισμός: Δύο σεισμικές δονήσεις έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο

Ιταλία σεισμός: Δύο σεισμικές δονήσεις έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο
Η περιοχή είχε πληγεί από σεισμό τον Μάιο του 2019, όπου 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Δύο σεισμικές δονήσεις το βράδυ της Τετάρτης αναστάτωσαν τους κατοίκους στη Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας, στην περιοχή του Μπανιόλο ιν Πιάνο, μεταξύ των επαρχιών της Reggio Emilia και της Modena στην Κοιλάδα του Πάδου.

Μία περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισμό τον Μάιο του 2019 με 28 νεκρούς και τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 μ.μ. τοπική ώρα, είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη μεγέθους 4.3 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή του Correggio κατά τις 9:15 μ.μ.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις ήταν μικρής διάρκειας και δεν φαίνεται να προκάλεσαν ζημιές, όπως δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Όμως ήταν ιδιαίτερα αισθητές από τους πολίτες σε τουλάχιστον τρεις επαρχίες (Parma, Modena, Reggio Emilia, Bologna) και στις γειτονικές Περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο. Πολύ φοβισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, ειδικά κοντά στο Θέατρο της Modena.

Το Ιταλικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (Ingv) ανέφερε πως το εστιακό βάθος ήταν 7 χιλιομέτρων και η Πολιτική Προστασία ήδη ξεκίνησε σειρά ελέγχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments