Οικονομία

Facebook meta: Η συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης ίσως κρύβει θετικό στοιχείο για τον τεχνολογικό “κολοσσό”

Facebook meta: Η συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης ίσως κρύβει θετικό στοιχείο για τον τεχνολογικό “κολοσσό”
Facebook meta: Η συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης του τεχνολογικού κολοσσού Facebook Meta ίσως τελικά να κρύβει ένα θετικό στοιχείο.

Η συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης του τεχνολογικού κολοσσού Facebook Meta ίσως τελικά να κρύβει ένα θετικό στοιχείο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υποχώρησε την Τρίτη κάτω από τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020, αφού η μετοχή διολίσθησε κατά 2,1% στις χθεσινές συναλλαγές, με την αξία της να αποτιμάται πλέον στα 599,32 δισ. δολάρια.

Τα 600 δισ. δολάρια είναι το όριο που επέλεξαν οι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο μιας δέσμης νομοσχεδίων για τον ανταγωνισμό που έχουν καταρτιστεί ειδικά για τις Big Tech. Εάν η Meta παραμείνει κάτω από αυτό το όριο, θα μπορούσε να αποφύγει τα πρόσθετα εμπόδια που θα έθεταν τα νομοσχέδια για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διεξάγει τις δραστηριότητές της και να συνάπτει συμφωνίες, ενώ οι ανταγωνιστές της με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση -όπως η Amazon, η Alphabet, η Apple και η Microsoft- θα υπάγονταν σε αυτούς τους κανόνες. Facebook

Facebook meta: Το νομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη Meta

Ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη Meta, εάν θεωρηθεί “καλυπτόμενη πλατφόρμα” μέχρι τη στιγμή που θα περάσει, είναι ο νόμος περί ανταγωνισμού και ευκαιριών για πλατφόρμες. Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη αρχικά από τον βουλευτή Hakeem Jeffries, μαζί με το αντίστοιχο που πρότεινε η γερουσιαστής Amy Klobuchar, θα περιόριζε το ενδεχόμενο οι καλυπτόμενες πλατφόρμες να αποκτήσουν νέους εν δυνάμει ανταγωνιστές.

Facebook: Βυθίστηκε η μετοχή της Meta με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων

Βυθίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής του Facebook, η οποία έκλεισε με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων. Μάλιστα αποτελεί και την μεγαλύτερη πτώση εισηγμένης του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η εταιρεία, που πρόσφατα μετονομάστηκε Meta, ανακοίνωσε κατώτερα των προσδοκιών κέρδη και αριθμό χρηστών για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ δεν ικανοποίησε ούτε με την πρόβλεψή της για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησε κατά 24,5% και διαμορφώνεται στα 243,05 δολάρια στη συνεδρίαση της Wall Street, χάνοντας κεφαλαιοποίηση ύψους σχεδόν 230 δισ. δολαρίων. Η χθεσινή κατάρρευση επέρχεται ως αποτέλεσμα της πρώτης μείωσης του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα από την ίδρυση της εταιρείας, το 2004.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments