Οικονομία

Facebook: Βυθίστηκε η μετοχή της Meta με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων

Facebook: Βυθίστηκε η μετοχή της Meta με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων
Facebook: Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής του Facebook, η οποία έκλεισε με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων.

Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής του Facebook, η οποία έκλεισε με απώλειες 200 δισεκατομμυρίων. Μάλιστα αποτελεί και την μεγαλύτερη πτώση εισηγμένης του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η εταιρεία, που πρόσφατα μετονομάστηκε Meta, ανακοίνωσε κατώτερα των προσδοκιών κέρδη και αριθμό χρηστών για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ δεν ικανοποίησε ούτε με την πρόβλεψή της για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησε κατά 24,5% και διαμορφώνεται στα 243,05 δολάρια στη συνεδρίαση της Wall Street, χάνοντας κεφαλαιοποίηση ύψους σχεδόν 230 δισ. δολαρίων. Η χθεσινή κατάρρευση επέρχεται ως αποτέλεσμα της πρώτης μείωσης του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα από την ίδρυση της εταιρείας, το 2004.

Facebook: Τι έδειξαν οι δείκτες

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 318,88 μονάδες ή 0,89%, με τον ευρύτερο S&P 500 να “χάνει” 76,12 μονάδες ή 1,66%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υφίσταται απώλειες 379,7 μονάδων ή 2,62%. Όπως είναι εύλογο, οι υψηλές πιέσεις στη Meta επιδρούν αρνητικά και στις υπόλοιπες εταιρείες social media, όπως οι Twitter (-6%), Snap (-18%) και Pinterest (-8%), γεγονός που οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (-1,92%).

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Spotify υποχωρεί κατά 12%, μετά την επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των premium χρηστών. Κατά 4% μειώνεται και η μετοχή της Amazon, η οποία θα ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης.  Η πτώση της Πέμπτης διακόπτει ένα τετραήμερο ανοδικό σερί, με τη μητρική της Google, Alphabet, να τραβά την αγορά υψηλότερα την Τετάρτη. Microsoft, Apple και Alphabet έχουν ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των κολοσσών της τεχνολογίας παραμένουν υγιέστατα, ωστόσο η Meta φαίνεται να αλλάζει, έστω και πρόσκαιρα, το κλίμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments