Πολιτική

Τσίπρας: “Το έπος της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο”

Τσίπρας: “Το έπος της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο”
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για την αποπομπή του τέως υπουργού κ. Λιβανού.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την αποπομπή του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Εκφράζω την κάθετη διαφωνία μου με τον κ. Λιβανό. Δεν αποπέμφθηκε επειδή δεν παρήγαγε τίποτα, ούτε γιατί οι αγρότες δεν έχουν εισόδημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος.

Συνέχισε λέγοντας “Αποπέμφθηκε επειδή εξέφρασε κρίση για τις σακούλες με τα λεφτά που μοιράστηκαν μετά τις πυρκαγιές στην Ηλία. Όπως ορθώς τα εξιστόρησε ο Δήμαρχος. Δεν μπορείς κ. Λιβανέ να χαρακτηρίζεις τα τριχίλιαρα εποποιία γιατί προσβάλλεις την κυβέρνησή σου. Αν είναι εποποιία τα τριχίλιαρα τι είναι τα εκατοντάδες εκατ. απευθείας αναθέσεις σε δημοκοπικές εταιρείες και ΜΜΕ;».

Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχε προηγούμενο.

Και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε: “Όλα και όλα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν μπορεί να προσβάλει την κυβέρνηση έτσι ο κ. Λιβανός και σωστά ο κ. Μητσοτάκης τον απέπεμψε.

Το έπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη κυβέρνηση της Δεξιάς. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχε προηγούμενο. Δεν έχει προηγούμενο σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία ασφυκτιούν από το πρωτοφανές κύμα της ακρίβειας. Ένα στα δύο νοικοκυριά δεν βγάζει το μήνα και εσείς έχετε στήσει πάρτι με δημόσιο χρήμα.

Τα δεκάδες εκατομμύρια προς ΜΜΕ για να κάνουν προπαγάνδα είναι μόνο μια πτυχή του καθεστώτος σας. 5 δισ. ευρώ είναι οι απευθείας αναθέσεις. Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι επιπλέον.

Τι κάνατε 2,5 χρόνια;

Μοιράσατε με αδιαφάνεια τεράστιο δημόσιο χρήμα και σήμερα τολμάτε να πείτε στους πολίτες που κρυώνουν ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά γι’ αυτό δεν τους στηρίζετε. Αντί να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, το ΦΠΑ στα τρόφιμα λέτε ότι θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά.

Τι κάνατε 2,5 χρόνια; Σας αφήσαμε στρωμένη την οικονομία και το χρέος και εσείς μιλούσατε για το Μητσοτάκης effect. Πού πήγανε όλα αυτά τα χρήματα; Σε επιχειρήσεις και κουμπάρους. Ύστερα σας προσέβαλε τάχα η παραδοχή του κ. Λιβανού για το 2007. Δεν υπάρχει διαφορά. Είναι η ίδια πρακτική. Είτε με σακούλες, είτε με εμβάσματα, είτε οργανά εκτός πόθεν έσχες είναι το ίδιο. Είτε τα μοιράζουν οι Μαυρογυαλούροι του 1960, είτε οι γιάπηδες του 2022 το ίδιο είναι. Αυτή είναι η λογική σας.

Η διαφορά η εξαγορά συνειδήσεων, το ψέμα και η προπαγάνδα είναι η παρακαταθήκη σας και το έχετε τερματίσει.

Είναι πλέον σαφές ότι ήρθατε με ψέματα, πατριδοκαπηλία, λάσπη και συκοφαντία για να γίνεται κυβέρνηση. Να κάνετε ρεσάλτο στις θυσίες ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού ο όποιος ως πραγματικός νοικοκύρης με θυσίες βγήκε από μια απίστευτη περιπέτεια χάρη και στις δικές μας προσπάθειες. Δημιούργησε ο λαός ένα κομπόδεμα και εσείς το έχετε βάλει στόχο να του το πάρετε.

“Ροκανίζετε τα εφόδια.”

Δεν αυξάνετε τον κατώτατο μισθό αλλά έχετε θράσος να μοιράζετε χρυσούς μισθούς σε γαλάζια golden boys. Πρώτα στην ΔΕΗ τώρα και στον ΕΦΚΑ. Διαβάζω ότι αποφάσισε να ορίσει 8 χιλιάδες ευρώ μισθό το μήνα στον διοικητή του ΕΦΚΑ την ώρα που δεν ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Αυτοί είστε την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν μπορούν να περάσουν το μήνα και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα εσείς δίνεται παχυλούς μισθούς στα δικά σας παιδιά

Αυτά τα χρήματα που μοιράζετε στα φερέφωνά σας τα επικοινωνιακά και τους δικούς σας ανθρώπους είναι χρήματα και μισθοί που στερήθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές, το ΕΣΥ, οι άνθρωποι που έψαχναν κλίνες ΜΕΘ. Τα στερήθηκε το ΕΣΥ γι αυτό και γίναμε εκατόμβη νεκρών και χάθηκαν άδικα συνάνθρωποί μας.

Αλήθεια, έχετε εικόνα τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, στην κοινωνία; Οι υπουργοί δεν έχουν εικόνα. Είναι κλεισμένοι στην γυάλα. Ο πρωθυπουργός δεν έχει εικόνα. Πηγαίνει σε στημένες συνεντεύξεις και τον ρωτούν για ντολμαδάκια.

Να πάτε στους ψηφοφόρους σας να τα πείτε αυτά

Ο κ. Γεωργιάδης πήγε στην Καστοριά και δέχθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες και μην πείτε ότι ήταν στημένοι οι άνθρωποι εκεί. 4,5 χρόνια μας ασκούσατε κριτική ότι η μετοχή της ΔΕΗ δεν πήγαινε καλά. Πήγαινε καλά όμως η τσέπη των πολιτών. Ούτε ένα ευρώ δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια. Να πάτε στους ψηφοφόρους σας να τα πείτε αυτά, για την μετοχή της ΔΕΗ και τους ισολογισμούς. Να πάτε να τα πείτε αυτά τα επιχειρήματα

Έχετε πάει σε βενζινάδικο να βάλετε βενζίνη; Μέση τιμή αμόλυβδης πήγε 1,85 ευρώ. Σε νησιά και περιφέρεια πάνω από 2 ευρώ. Γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή είναι χαμηλότερη όπως στην Κύπρο;

Προ φόρων η Ελλάδα είναι στην 17η θέση και μετά τους φόρους μέσα στην πρώτη πεντάδα με υψηλότερη τιμή βενζίνης. Την ίδια στιγμή στις τελευταίες θέσεις εισοδήματος και μισθού. Ακριβότεροι στο ρεύμα βενζίνη και στο ράφι και χαμηλότεροι στους μισθούς

Πήγατε να μετατρέψετε την εξεταστική επιτροπή σε νεκροταφείο της αλήθειας

Η κυβέρνηση Ισπανίας Π. Σάντσεθ ανακοίνωσε την 4η συνεχόμενη αύξηση κατώτατου μισθού από το 2019 και πάει στα 900 ευρώ. Εσείς έχετε κρατήσει τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο. Κάνατε μια αύξηση 11 ευρώ και προαναγγείλατε μεγαλύτερη στο μέλλον. Τώρα όμως έχει ανάγκη ο κόσμος. Ο κόσμος της εργασίας και οι συνταξιούχοι.

Το μόνο που σας απασχολεί δεν είναι πως θα ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί αλλά από που θα ενημερώνονται και νομίζετε ότι θα συγκρατήσετε την οργή τους. Κάνετε λάθος. Είστε γελασμένοι. Αυτό που κάνετε δεν είναι μόνο ανήθικο είναι και εγκληματικό. Ασέβεια σε μια κοινωνία που δοκιμάζετε να στερείτε τους πόρους που θα την ανακουφίσουν

Πήγατε να μετατρέψετε την εξεταστική επιτροπή σε νεκροταφείο της αλήθειας. Με μονοκομματικό προεδρείο, κρύβοντας έγγραφα και κρύβοντας τους υπουργούς. Αποδείξατε ότι φοβάστε την αλήθεια. Λειτουργείτε με όρους συγκάλυψης και αδιαφάνειας.

Γεμάτη χορηγούς, κουμπάρους και αεριτζήδες που καταναλώνει αχόρταγα την περιουσία του ελληνικού λαού

Αν απέδειξε κάτι αυτή η διαδικασία είναι ότι δεν υπάρχει λίστα Πέτσα, Πιερρακάκη, Δημητριάδη . Μια λίστα υπάρχει. Η λίστα Μητσοτάκη. Γεμάτη χορηγούς, κουμπάρους και αεριτζήδες που καταναλώνει αχόρταγα την περιουσία του ελληνικού λαού. Σύστημα που προστατεύει και προστατεύεται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Όλοι κρατούν και κρατιούνται από τον κ. Μητσοτάκη.

Παρόλη την προσπάθεια να κρυφτούν μάρτυρες νομίζω ότι βγήκαν κρίσιμα συμπεράσματα και θα αποτελέσουν πρώτη ύλη για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση από την Βουλή αργότερα και από την Δικαιοσύνη.

Μάρτυρες όπως ο πρόεδρος εκδοτών ή πρόεδρος ΕΣΗΕΑ όταν ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι αναθέσεις απάντησαν ότι δεν τα γνωρίζουν. Ο υπεύθυνος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι η λίστα φτιάχτηκε στο γραφείο του κ. Πέτσα.

Είναι προφανές ότι το κριτήριο χρηματοδότησης ήταν ένα: Στηρίζεις κυβέρνησης πληρώνεσαι. Η επισκεψιμότητα και οι εργαζόμενοι δεν ήταν κριτήρια.

Στα αδιέξοδα που έχετε δημιουργήσει υπάρχει διέξοδος

Αλίμονο για εκείνα τα μέσα που ασκούν κριτική και προσπαθούν να ρίξουν φως στα πεπραγμένα της κυβέρνηση. Γι αυτούς τους θαρραλέους υπάρχει οικονομική ασφυξία και διώξεις. Αυτά είναι πρωτοφανή φαινόμενα για μια Δημοκρατική χώρα και την Ελληνική Δημοκρατία. Αποτελούν εξόφθαλμη απόπειρα λοβοτομής της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης Απόπειρα δημιουργίας καθεστώτος.

Δεν είναι εύκολο να γυρίσει η Ελλάδα τόσα χρόνια πίσω ούτε να συγκριθεί με αυτές του ανατολικού μπλοκ. Τα καθεστώτα πέφτουν απότομα και με πάταγο. Μπορείτε να βγάλετε όσα πορίσματα θέλετε. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει βγάλει το δικό της πόρισμα. Είναι αμείλικτο και αμετάκλητο Είστε μια ανοικτή πληγή για την χώρα.

Στα αδιέξοδα που έχετε δημιουργήσει υπάρχει διέξοδος. Είναι οι εκλογές, η λαϊκή ετυμηγορία και ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης που θα στηρίξει τους πολίτες με αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ με ρύθμιση και διαγραφή των χρεών της πανδημίας. Με μείωση φόρων και αναπροσαρμογή τιμολογίων της ΔΕΗ. Και με κανόνες για να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ και αισχροκέρδεια

Η Ελλάδα πρέπει να πάει παρακάτω. Η χώρα να επουλώσει τις πληγές. Με οδηγό μια έντιμη σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που θα στηρίζει τους πολλούς. Εκείνη η μέρα δεν θα αργήσει. Ούτε τα πεπραγμένα σας θα ξεχαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments