Πολιτισμός

Ένας ασφαλής οδηγός επένδυσης σε NFTs

Ένας ασφαλής οδηγός επένδυσης σε NFTs
Με σωστή στρατηγική -και μύτη λαγωνικού- η σπέκουλα μπορεί να είναι εξασφαλισμένη.

Τα NFT έργα τέχνης είναι ό,τι πιο καινούργιο, συναρπαστικό και επαναστατικό έχει να επιδείξει η παγκόσμια εικαστική σκηνή. Την ίδια στιγμή αποτελούν ένα πεδίο οικονομικής δραστηριότητας που, αν σε ενδιαφέρει να επενδύσεις σε αυτό, με σωστούς χειρισμούς και ταλέντο στην πρόβλεψη των νέων τάσεων, μπορείς να βγάλεις τρελά χρήματα. Ας δούμε, λοιπόν, τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις. NFTs

Έχε υπομονή και στόχευε μακροπρόθεσμα

Η αγορά των NFT έργων τέχνης είναι ακόμη αχαρτογράφητη γι’ αυτό και τα μεγάλα ρίσκα πρέπει να αποφεύγονται. Θέσε, λοιπόν, όριο στο budget που θα διαθέσεις και φρόντισε να αντιστοιχεί σε ένα σχετικά μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου σου. Ως αρχάριος θα πρέπει να το πας λάου λάου, καθώς το κρυπτοσύμπαν είναι ασταθές.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2021, η αξία ενός Bitcoin αντιστοιχούσε σε 68.000 δολάρια και στις αρχές του Δεκεμβρίου σε 46.000.

Για να αποβεί κερδοφόρα μία επένδυση σε NFT έργα τέχνης θα πρέπει, λοιπόν, καταρχήν, να μπορείς να προβλέψεις τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις των κρυπτονομισμάτων, να αγοράζεις όσο η τιμή τους είναι χαμηλή και να περιμένεις να ανέβει για να πουλήσεις.

Κάνε έρευνα αγοράς πριν αποκτήσεις NFT έργα τέχνης

Η NFT ψηφιακή τέχνη βρίσκεται παντού και έχει ευρύ πεδίο, οπότε όλο και κάτι θα βρεις που να σου αρέσει. Αφού κάνεις μία έρευνα αγοράς για το τι παίζει, εστίασε ανάλογα με την αισθητική σου σε έργα που σου ταιριάζουν και θα ήθελες να ‘ζεις μαζί τους’. Ξεκίνα την αναζήτησή σου μέσα από top σχετικά sites, όπως το SuperRare, το OpenSea, το Nifty Gateway και το WeNew.

Φτιάξε ένα ψηφιακό πορτοφόλι

Πριν από την απόκτηση και στη συνέχεια την αποθήκευση των πολύτιμων NFTs και των κρυπτονομισμάτων σου, θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει ένα ασφαλές ψηφιακό πορτοφόλι (με γερό password) που να είναι συμβατό με το blockchain του κρυπτονομίσματος που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. NFTs

Επωφελήσου από τα παρελκόμενα

Τα NFTs που αγοράζεις μπορεί να σου αποφέρουν έκτακτα παράπλευρα κέρδη μέσω π.χ. της αποκλειστικής πρόσβασης που σου δίνουν σε limited edition merchandise, εμπειρίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αποκτήσεις και στη συνέχεια να τα μεταπωλήσεις.

Σχεδίασε την απόσυρσή σου

Αν στόχος σου είναι η σπέκουλα, τότε οι αγοραπωλησίες NFT έργων τέχνης μπορεί να αποτελέσουν προσοδοφόρο σπορ. Για παράδειγμα, το NFT CryptoPunk 4156 αγοράστηκε τον Ιούνιο του 2017 για λιγότερο από 20 δολάρια και στις 9 Δεκεμβρίου του 2021 πωλήθηκε για περισσότερα από 10 εκατομμύρια. Αρκεί, βέβαια, να μπορείς να ‘μυρίσεις’ τα trends όσο βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments