Τεχνολογία

Έλον Μάσκ: Πειραματίζεται με τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο που φέρνει οργασμό

Έλον Μάσκ: Πειραματίζεται με τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο που φέρνει οργασμό

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - elonmuskrus

Έλον Μάσκ: Το συγκεκριμένο τσιπ δρα θετικά σε θέματα σοβαρής παράλυσης με εμφύτευση στον εγκέφαλο, επιτρέποντας την λειτουργία κάποιου ρομποτικού χεριού ή και εξωσκελετού.

Η νεοσύστατη εταιρεία με τσιπ εγκεφάλου του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μάσκ  ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Ο Έλον Μάσκ ο οποίος συνίδρυσε τη Neuralink το 2016, έχει υποσχεθεί ότι η τεχνολογία “θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από ό,τι κάποιος που χρησιμοποιεί τους αντίχειρες”.

Η εταιρεία της Silicon Valley, η οποία έχει ήδη εμφυτεύσει με επιτυχία μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στους εγκεφάλους ενός πιθήκου μακάκου με το όνομα Pager και ενός χοίρου με το όνομα Gertrude, προσλαμβάνει τώρα έναν “διευθυντή κλινικών δοκιμών” για να διεξάγει δοκιμές σε ανθρώπους.

Έλον Μάσκ

Photo source: electrek

Πλέον ο ίδιος σχολείται με το «τσίπωμα» του ανθρώπινου εγκεφάλου και την τεχνητή ηδονή

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται στα 256 δισ. δολάρια, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν επίσης να επιτρέψουν σε τετραπληγικούς ανθρώπους να περπατήσουν αναφέρει η The Guardian. Προς το παρόν, αυτή η μικρή συσκευή είναι σε φάση ερευνών και χρειάζεται έγκριση για να προχωρήσουν σε πειράματα πάνω σε ανθρώπους.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Star αναφέρει ότι ο στόχος του Musk είναι να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη. Το συγκεκριμένο τσιπ δρα θετικά σε θέματα σοβαρής παράλυσης με εμφύτευση στον εγκέφαλο, επιτρέποντας την λειτουργία κάποιου ρομποτικού χεριού ή και εξωσκελετού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments