Οικονομία

ΗΠΑ οικονομία: Απρόσμενη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο

ΗΠΑ οικονομία: Απρόσμενη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο
ΗΠΑ οικονομία: Με απρόσμενη πτώση έκλεισε ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.

Με απρόσμενη πτώση έκλεισε ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε για τον Φεβρουάριο στις 61,7 μονάδες έναντι των 67,2 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 67 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έπεσε στις 68,5 μονάδες έναντι 72 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 72,1 μονάδες. Ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 57,4 μονάδες έναντι 64,1 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 64,5 μονάδες. Ο δείκτης για την πορεία του πληθωρισμού σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκε στο 5%, από 4,9% τον Ιανουάριο. Ο δείκτης για την πορεία του πληθωρισμού τα επόμενα 5 με 10 έτη ανήλθε στο 3,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Εκτινάχθηκε στο 7% στις ΗΠΑ σε υψηλό 40 ετών

Υψηλό 40 ετών σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο φθάνοντας ακόμη και 7% κινούμενος πάντως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις που είχαν εκφράσει οι αναλυτές. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε όπως προαναφέρθηκε αύξηση κατά 7% τον Δεκέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχε προηγηθεί παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Πληθωρισμός: Από το 1982 είχε να καταγραφεί τέτοια αύξηση

Η ετήσια αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 1982 και έρχεται σε συνέχεια του 6,8% σε ετήσια βάση που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Reuters εκτιμούσαν μεσοσταθμικά ότι ο δείκτης καταναλωτή θα παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 7% όπως και έγινε, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο τοποθετούσαν το μέγεθος ελαφρώς χαμηλότερα από ότι έδειξαν τα στοιχεία στο 0,4%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments