Αθλητισμός

Σάκκαρη – Κονταβέιτ 1-2: Πάλεψε η Μαρία στην Αγία Πετρούπολη, αλλά έχασε τον τίτλο

Σάκκαρη – Κονταβέιτ 1-2: Πάλεψε η Μαρία στην Αγία Πετρούπολη, αλλά έχασε τον τίτλο
Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν έτοιμη για να πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο καριέρας στην Αγία Πετρούπολη , σέρβιρε για το ματς αλλά η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ, είχε απαντήσεις και λύγισε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ηττήθηκε με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 7-5) έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό που διήρκησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες!

Η εξαιρετική Σάκκαρη μολονότι βρέθηκε στο 2-5 στο πρώτο σετ, πήρε πέντε σερί γκέιμ και επικράτησε με 7-5 απέναντι σε μια ιδιαίτερα φορμαρισμένη τενίστρια, η οποία μετρούσε 19 διαδοχικές νίκες σε κλειστά κορτ!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημά του. Ωστόσο η Κονταβέιτ πέτυχε το μπρέικ για το 2-4 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα φτάνοντας μέχρι και το 2-5. Η Εσθονή σέρβιρε για το σετ αλλά η Σάκκαρη ήταν εξαιρετική, έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 4-5. Καθάρισε στο σερβίς της με 40-0 για 5-5 και κάνοντας δεύτερο σερί μπρέικ, έφτασε στο 6-5! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ήταν ασταμάτητη, δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε το σετ με 7-5 σε 48 λεπτά κατακτώντας το πέμπτο σερί γκέιμ!

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε με φόρα κάνοντας μπρέικ στην αντίπαλό της (1-0), η οποία όμως απάντησε με δικό της μπρέικ στο έκτο γκέιμ για το 3-3. Έκτοτε οι δύο τενίστριες κράτησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους, έφτασαν μέχρι το 6-6 και οδήγησαν το σετ στη διαδικασία του τάι μπρέικ. Εκεί η Κονταβέιτ ήταν πιο ψύχραιμη και πιο αποτελεσματική επικρατώντας 7-4 μετά από 69 λεπτά.

Η Σάκκαρη δεν επηρεάστηκε απ’ την επικράτηση της Κονταβέιτ στο τάι μπρέικ και στο τρίτο σετ μπήκε φουριόζα και αποφασισμένη. Πήρε το σερβίς της, έκανε μπρέικ, ξαναπήρε το σερβίς της κι έφτασε γρήγορα και άνετα στο 3-0.

Η Μαρία σέρβιρε για τον τίτλο στο 5-3 αλλά η Κονταβέιτ δεν τα παράτησε κι έκανε το μπρέικ παραμένοντας στο ματς (5-4), προτού ισοφαρίσει σε 5-5 και πάρει το προβάδισμα με 6-5. Η Εσθονή σέρβιρε για το ματς και δεν λάθεψε τελειώνοντας το σετ στο 7-5 έπειτα από μια ώρα. Η Μαρία έχασε μια μεγάλη ευκαιρία..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments