Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Εστίες υπερμετάδοσης τα καρναβάλια

Εξαδάκτυλος: Εστίες υπερμετάδοσης τα καρναβάλια
Εξαδάκτυλος: O πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σε συνέντευξη του για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή» δηλώνει μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Προειδοποίηση FDA

Εξαδάκτυλος: Εστίες υπερμετάδοσης τα καρναβάλια

Τέτοιες εστίες υπερμετάδοσης είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με την Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, να έχει στην ατζέντα της και τις Απόκριες. Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων. «Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές».

Σχετικά με τη διασκέδαση, το θέμα των όρθιων πελατών δε θα συζητηθεί αύριο. «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη» καταλήγει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πότε θα φτάσουν τα φάρμακα κατά του COVID

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο θα είναι το 2022  όσον αφορά τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τα οποία αναμένονται να καταφθάσουν μετά το πρώτο τρίμηνο.

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ανέφερε πως τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ενώ θα έχουν ενδείξεις για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να  νοσήσουν βαριά, όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά νοσήματα.  ΕΜΒΟΛΙΟ-450x299

«Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε βαριά νόσο και σε πιθανότητα νόσου. Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Όμικρον. Οι άνθρωποι με τα πολύ ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να έχουν το νου τους και να κάνουν test, γιατί μπορεί να κολλήσουν άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει συζητηθεί ακόμα η επαναλειτουργία τους μετά τις διακοπές των εορτών. Εκείνο που έχει συζητηθεί είναι το «πάγωμα των σχολικών εκδρομών, ενώ έχει συζητηθεί και εκκρεμεί η αλλαγή του πρωτοκόλλου σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments