Διεθνή

Παναγία Σουμελά: Μετά το πάρτι θα γίνουν γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας

Παναγία Σουμελά: Μετά το πάρτι θα γίνουν γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας
Μετά το πάρτι-σκάνδαλο, στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά οι τουρκικές Αρχές δίνουν άδεια και για γυρίσματα σκηνών αμερικανικής ταινίας.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το πάρτι με τον Τούρκο Dj στην Παναγία Σουμελά, θα γίνουν και τα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας. Στη Μονή της Παναγίας Σουμελά αναμένεται να γυριστούν κάποιες από τις σκηνές της ταινίας δράσης με τον τίτλο «Spiral». Ο προϋπολογισμός της ταινίας ανέρχεται στα 150 εκ. δολάρια, ενώ ο σκηνοθέτης της είναι βραβευμένος με τέσσερα Όσκαρ. Η παγκοσμίως γνωστή Sony Pictures είναι η εταιρεία παραγωγής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που ετοιμάζει τα γυρίσματα.

Δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η σχετική άδεια από την Γενική Διεύθυνση Κινηματογράφου έχει δοθεί, ωστόσο ακόμα αναμένεται αυτή από τη Νομαρχία Τραπεζούντας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου.

Βίντεο κλιπ

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, έδειχνε άτομα να χορεύουν έξαλλα με DJ στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα. Οι συντελεστές στο βίντεο κλιπ χορεύουν ντίσκο, ενώ ακούγεται ακόμη και μία καμπάνα να ηχεί εν μέσω μοντέρνων ήχων.

Το ιστορικό μοναστήρι ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστικό μνημείο. Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε με στόχο την προβολή της μονής της Παναγίας Σουμελά ως τουριστικού προορισμού μετά από άδεια των τουρκικών αρχών. Το ίδιο συγκρότημα είχε κάνει στο παρελθόν ανάλογα γυρίσματα στην Καππαδοκία. “Είναι από τις στιγμές που ο εγκέφαλός μας καίγεται και το μυαλό μας σταματάει”, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών Φορέων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τραπεζούντας (TİSAD), Μουράτ Τσαβγκά, ο οποίος επιτέθηκε στις αρχές: “Το κοινό αίσθημα δεν θα ανακουφιστεί εάν οι υπεύθυνοι δεν εξηγήσουν το πώς και το γιατί χορηγήθηκε αυτή η άδεια στο σημαντικότερο πολιτιστικό χώρο της περιοχής μας, τη Μονή Σουμελά, που είναι υποψήφια για ένταξη στην UNESCO”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments