Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: “Όχι στην χαλάρωση των μέτρων”

Βασιλακόπουλος: “Όχι στην χαλάρωση των μέτρων”
Βασιλακόπουλος: O καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και για την χαλάρωση των μέτρων.

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον και για το Πάσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών σχετικά με τις εισηγήσεις για την χαλάρωση των μέτρων. 

Ενάντια σε αυτό το σενάριο, της χαλάρωσης των μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού, τάχθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που προειδοποίησε για μεγάλο κόστος. «Αν πούμε “ελεύθερα στα γήπεδα”, σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων στη SuperLeague είναι κάτω από 1000. Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός. Να κάνουμε “ελεύθερα” τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων. Προειδοποίηση FDA

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα»

Το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, εξήγησε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού. «Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνέψει είναι πολύ πολύ μικρή».

Για τη μάσκα διευκρίνισε πως «η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας. Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε. «Κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι, οι περισσότεροι πεθαίνουν τελείως άδικα, αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν» σημείωσε ο καθηγητής.

Τόνισε πάντως ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. «Είναι γεγονός ότι είναι πιο βραδεία απ’ ό,τι αναμέναμε αλλά πλέον είναι τελείως σαφής, έχουμε 350 εισαγωγές κατά μέσο όσο από 550 δύο εβδομάδες πριν». Εκτίμησε δε ότι τέλη Φεβρουαρίου η εικόνα είναι καλύτερη και το Μάρτιο θα είναι ακόμα καλύτερη.

Σχετικά με τα σχολεία και το πρόβλημα με τα παιδιά

«Την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Το πιθανότερο θα είναι να το κάνουμε μία φορά τον χρόνο», αποκάλυψε ο κ. Βασιλακόπουλος. Για το πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία σχετικά με την θέρμανση και ταυτόχρονα τον εξαερισμό των τάξεων, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε μεταξύ αλλων: «Με μαζικό εμβολιασμό των παιδιών και καλύτερη θέρμανση.

Πρέπει να έχουν θέρμανση τα σχολεία. Είναι άλλο πράγμα να ανοίξει η θέρμανση και άλλο να ανανεωθεί ο αέρας. Όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Επιπλέον, η επιστήμη θα προχωρήσει και ήδη οι επιστήμονες, ψάχνουν νέα φίλτρα αέρα που θα μειώνουν τις ασθένειες όχι μόνο του κορωνοϊού, αλλά και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments