Ελλάδα

Σχολεία Αττικής: «Αγνοούνται» 40 παιδιά

Σχολεία Αττικής: «Αγνοούνται» 40 παιδιά
Τα 40 παιδιά δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να διαπιστωθεί πού βρίσκονται

Με αποτροπιασμό παρακολουθεί η κοινή γνώμη όλα όσα αποκαλύπτονται για τη φρίκη που βίωνε ο 7χρονος Ανδρέας στην Κυψέλη, που έπεσε θύμα στυγερής δολοφονίας από τα χέρια της ίδια της μητέρας του και του συντρόφου της, εγείροντας ερωτήματα για το τι δεν έγινε και δεν αποτράπηκε ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν όχι μόνο ενδείξεις, αλλά και αποδείξεις.

Σε όλο αυτό το σκηνικό της φρίκης, έρχεται να προστεθεί η αποκάλυψη ότι από σχολεία της Αττικής, αυτή τη στιγμή «αγνοούνται» 40 παιδιά, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ούτε στα σπίτια τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Αυτή τη φορά τα παιδιά είναι πολλά και εστάλη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ Αθηνών προχθές, σε όλα τα σχολεία του κέντρου όπου αγνοούνται 40  παιδιά που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

Πρόκειται για παιδιά προσφύγων, μεταναστών από ευάλωτες οικογένειες.

Τα εν λόγω σχολεία που έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 7χρονου Ανδρέα

Ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του παιδιού που δολοφονήθηκε περιέγραψε στις Αρχές με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το φρικτό θάνατο του 7χρονου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, τα δάχτυλα του μικρού Ανδρέα ήταν τραυματισμένα και δεν μπορούσε να βγάλει την ταινία από το στόμα του για να ανασάνει.Τα όσα ομολογεί το ζευγάρι για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού αλλά και όσα ακολούθησαν με την εργαλειοθήκη στην οποία μετέφεραν τα οστά του, προκαλούν αποτροπιασμό.

Ήθελα να τον τιμωρήσω

«Επειδή ήθελα να τον τιμωρήσω, για να καταλάβει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, του έκλεισα το στόμα απότομα, με μία μονωτική ταινία που είχα για τη δουλειά μου. Του εξήγησα μάλιστα, πως όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω.

Μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε, για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του και είδα τον Ανδρέα καθιστό στο πάτωμα. Δεν θεώρησα ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά και τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει», συνεχίζει να ομολογεί ο 33χρονος.

Κυνική και ψυχρή η μητέρα

Η μητέρα του παιδιού είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι την ώρα της δολοφονίας, έπαιζε παιχνίδι στον υπολογιστή. Μιλώντας στον ανακριτή ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν ήταν παρούσα στο θάνατο του παιδιού ενώ αποκάλυψε κυνικά ότι δεν ρώτησε ποτέ το τι του συνέβη. «Ήμουν σε απόγνωση. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον σύντροφό μου για τον Αντρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Αφού πέρασε λίγο ο καιρός, πήγα στο σχολείο του και δήλωσα ότι το παιδί έφυγε στην Πολωνία με τον πατέρα του, γι’ αυτό και σταμάτησε να πηγαίνει», υποστήριξε η 29χρονη μητέρα.

Το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο και οδηγήθηκε στις φυλακές με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το θέμα πήρε προεκτάσεις, καθώς η υφυπουργός Εργασίας, με αφορμή και τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της αδερφής του Ανδρέα που σώθηκε,  επέρριψε ευθύνες στις κοινωνικές υπηρεσίες και την Εισαγγελία, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της δικαστικής αρχής. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι «η Εισαγγελία Ανηλίκων έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά», διευκρινίζοντας ότι, όταν το 2018 επιλήφθηκαν, μετά από καταγγελία, για κακοποίηση της αδελφής του, δεν έγινε καμία αναφορά – καταγγελία τότε για το άτυχο αγόρι το οποίο εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments