Οδηγός

Έκτακτο επίδομα ακρίβεια: Έρχεται νέος μποναμάς μέχρι τον Απρίλιο

Έκτακτο επίδομα ακρίβεια: Έρχεται νέος μποναμάς μέχρι τον Απρίλιο
Έκτακτο επίδομα ακρίβεια: Εφάπαξ και στοχευμένη αναμένεται να είναι η στήριξη της κυβέρνησης στους ευάλωτους πολίτες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Εφάπαξ και στοχευμένη αναμένεται να είναι η στήριξη της κυβέρνησης στους ευάλωτους πολίτες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας. Αυτό εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το σχέδιο είναι υπό επεξεργασία και ο Μάρτιος θα είναι ο καθοριστικός και κρίσιμος μήνας.

«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Οικονόμου.

Ποιοι θα λάβουν έκτακτο βοήθημα

Η κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει το μοντέλο των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα δόθηκε «μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και υγειονομικούς και διπλό ποσό στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, συνολικού ύψους 335 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του έκτακτου επιδόματος θα γίνει αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και σε συνδυασμό με το πακέτο των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου θα έρθει να καλύψει μέρος των εισοδηματικών απωλειών που έχουν υποστεί τα ευάλωτα νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες.

Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μόνιμο μέτρο τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση», «όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα», πρόσθεσε.

Η εν λόγω ενίσχυση σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα. Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments