Αθλητισμός

Βαλεντίνα Καμίνσκα: Βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

Βαλεντίνα Καμίνσκα: Βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Delfi

Βαλεντίνα Καμίνσκα: Ακόμα ένα περιστατικό ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στο Πεκίνο.

Η Βαλεντίνα Καμίνσκα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνο. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Καμίλα Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική λόγω των φαρμάκων του παππού της.

Όπως μεταδίδει το BBC, η 34χρονη αθλήτρια είχε πάρει αναβολικά στεροειδή και άλλες δύο απαγορευμένες ουσίες. Όπως είναι φυσικό, θα αποβληθεί προσωρινά μέχρι να ερευνηθεί η υπόθεση. Η Καμίνσκα τερμάτισε στην 79η θέση στα 10 χιλιόμετρα γυναικών, 70ή στα προκριματικά του γυναικείου σπριντ, και 18η με την ομάδα της Ουκρανίας στα 4×5 χιλιόμετρα σκυταλοδρομίας. Πλέον, πολλές είναι οι συζητήσεις αναφορικά με το ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, ειδικότερα μετά την υπόθεση της Καμίλα Βαλίεβα, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται, παρά το γεγονός πως βρέθηκε ντοπέ.

Θετική η Βαλίεβα

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε, χωρίς να κάνει γνωστές τις πηγές της, πως η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου.

Η είδηση για την αθλήτρια, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διέρρευσε αργά το βράδυ στο Πεκίνο, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Η τριμεταζιδίνη (trimetazidine) είναι μια ουσία που βοηθά τα κύτταρα, που βρίσκονται σε κατάσταση μειωμένης παροχής αίματος ή οξυγόνου, να λειτουργήσουν σωστά και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Η τριμεταζιδίνη περιέχεται σε φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία σε κρίση στηθάγχης. Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει επαρκή τροφοδότηση της καρδιάς με αίμα.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments