Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Η ώρα της κρίσης για τον 22χρονο «Ντίνο» – Κατέθεσαν και φίλοι του [vid]

Δολοφονία Άλκη: Η ώρα της κρίσης για τον 22χρονο «Ντίνο» – Κατέθεσαν και φίλοι του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: thestival

Σε εξέλιξη α;πό νωρίς το απόγευμα η απολογία του 22χρονου «Ντίνου», του οδηγού του αυτοκινήτου, που μετέφερε τους Χούλιγκανς, που διέπραξαν την δολοφονική επίθεση.

Ενώπιον της έβδομης τακτικής ανακρίτριας απολογείται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2022, ο 12ος κατηγορούμενος για την άγρια  δολοφονία του 19χρονου φοιτητή  Άλκη Καμπανού, έξω από το σπίτι του, στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, τονίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, του οποίου ήταν οδηγός και πως ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση, σύμφωνα με το thesstoday.gr, από το οποίο και αναδημοσιεύουμε εικόνες και video.

Με σκυμμένο κεφάλι και κουκούλα

Πρόκειται για τον 22χρονο με αρχικά ονόματος Τ.Κ, ή αλλιώς «Ντίνος» και διώκεται -μεταξύ άλλων- για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξη που βαρύνει και τους 11 συν-κατηγορούμενούς του, που κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι.

Είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, ενός γκρίζου Polo, το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο. Από αυτό το αυτοκίνητο φέρεται πως αποβιβάστηκαν οι «σκληροί» χούλιγκανς, που βάσει των στοιχείων είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης, με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό.

Η στιγμή της μεταγωγής του, στο Δικαστικό Μέγαρο, για την πολύωρη απολογία του:

Κατέθεσαν οι φίλοι του Άλκη

Παράλληλα, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα οι φίλοι του Άλκη, οι οποίοι κατέθεσαν και περιέγραψαν το στυγερό εγκλημα.

Οι νεαροί αύριο το πρωί θα βρεθούν απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, σε ειδικό χώρο στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, εξήγησε ότι τα θύματα καλούνται να περιγράψουν τα πρόσωπα που θα αναγνωρίσουν και να πουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την δικαιοσύνη για να έχει αξιόπιστα αποδεικτικά. Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε πως κρατούσε το «καραμπίτ»

Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.

Οι πολύωρες απολογίες των συλληφθέντων, τελείωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την προφυλάκισή τους.

Η διαδικασία των απολογιών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον 20χρονο (11ο κατηγορούμενο), ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments