Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις αγροτικές περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις αγροτικές περιοχές
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμπροήδρευσε μαζί με τον Ιρλανδό ομόλογό του Micheál Martin, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμπροήδρευσε μαζί με τον Ιρλανδό ομόλογό του Micheál Martin, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στο επίκεντρο τον συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται, συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις περιοχές οι οποίες βασίζονται στον πρωτογενή τομέα όπως και το εισόδημα των παραγωγών.

Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής, όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη στις αφρικανικές χώρες (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του κορονοϊού) και το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σειρά επαφών του πρωθυπουργού με ηγέτες

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Markus Söder. Στις 16:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham.

Παράλληλα, στις 16:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovacevski. Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz. Στις 17:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani-Sadriu. Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Edi Rama. Στις 18:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Friedrich Merz.

Στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy», στην οποία θα μετάσχουν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Nancy Pelosi και η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Christine Lambrecht.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments